Odeon Veso Mare: Minions 2 - Η Άνοδος του Γκρου

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 19.00

Την Πέμπτη 18.8.2022 έκανε πρεμιέρα , η μεγαλύτερη σειρά animation και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία της συνάντησης του μεγαλύτερου κακού με τα εμβληματικά Μinions του, και της αντιμετώπισης μιας ασταμάτητης εγκληματικής δύναμης, με το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου.

Η δράση είναι τοποθετημένη στην πολύχρωμη δεκαετία του ‘70, ενώ τα κουρέματα, η disco μουσική, τα αυτοκίνητα και οτιδήποτε περιβάλλει τους ήρωες αντανακλούν με ακρίβεια τη συγκεκριμένη εποχή.

Στις τέσσερις ταινίες στις οποίες έχουν εμφανιστεί, ξεκινώντας από το Εγώ, Ο Απαισιότατος (2010), τα Minions έχουν εξελιχθεί σε εμβληματικά και λατρεμένα πλάσματα που φέρνουν περιπέτεια, χαρά και μπόλικο χάος. Τόσο η «θορυβώδης» γοητεία και η έξαλλη τρυφερότητα των Minions, όσο και η γλυκύτητα του Γκρου, έχουν πετύχει να κατακτήσουν μια ολόκληρη γενιά από μικρούς και μεγάλους θεατές.

 

Η πολυαναμενόμενη και σίγουρα αγαπημένη ταινία μικρών και μεγάλων έκανε χθες την πρεμιέρα της και στην Πάτρα, στον κινηματογράφο Odeon Veso Mare,καταφέρνοντας να συγκεντρώσει κόσμο από τις πρώτες ωρες προβολών,οι οποίοι κάποιοι είχαν έρθει με ανάλογη περιβολή (κοστούμια που θύμιζαν τον Gru) και κρατώντας κουκλάκια των Minions…
Βγαίνοντας από τις αίθουσες,ο κόσμος ηταν ενθουσιασμένος και φάνηκε να ανταποκρίνεται η ταινία στις προσδοκίες τους αναφέροντας ποσο διασκεδαστική,αστεία και γεμάτη χρώματα και ζωντάνια ήταν!
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 19.00.

 

Σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά

Συν-σκηνοθεσία Μπραντ Έιμπλεσον, Τζόναθαν ντελ Βαλ

Παραγωγή Κρις Μελεντάντρι, Τζάνετ Χίλι, Κρις Ρενό

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

 

Αυτό το καλοκαίρι, η μεγαλύτερη σειρά animation στην ιστορία και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία του πώς ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου, συνάντησε για πρώτη φορά τα εμβληματικά Μinions του, έφτιαξε το πιο απεχθές crew στην ιστορία του σινεμά και αντιμετώπισε την πιο ασταμάτητη εγκληματική δύναμη που είχε εξαπολυθεί ποτέ με το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου. 

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions.

Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.

Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους.

Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού.

Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, τα minions προσπαθούν να κατακτήσουν την τέχνη του κουνγκ φου για να τον σώσουν και ο Γκρου ανακαλύπτει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται βοήθεια από τους φίλους τους. 

Συνδυάζοντας την πιο εξωφρενική δράση στην ιστορία της Illumination με το διάσημο ανατρεπτικό χιούμορ της σειράς, και το πλήρες συναίσθημα με μουσική ευαισθησία το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου έρχεται δυναμικά με ένα νέο, εντυπωσιακό καστ, την 6άδα των απόλυτων Κακών (Vicious 6): η cool αρχηγός Μπελ Μπότομ (Belle Bottom) της οποίας η ζώνη με αλυσίδα είναι ταυτόχρονα ένα φονικό ρόπαλο με ντίσκο-μπάλα, ο μηδενιστής Ζαν Κλοντ (Jean Clawed) οπλισμένος (κυριολεκτικά) με ένα γιγαντιαίο ρομποτικό νύχι, η Νάντσακ (Nunchuck) που κρύβει τα θανατηφόρα τσακ της κάτω από τη στολή της καλόγριας, ο Σουηδός πρωταθλητής του πατινάζ Σβέντζανς (Svengeance) που εξολοθρεύει τους εχθρούς του με περιστροφικές κλωτσιές από τα πατίνια του με καρφιά και ο Στρόνγκχολντ (Stronghold) του οποίου τα γιγαντιαία σιδερένια χέρια είναι απειλή για τους άλλους αλλά και βάρος για τον ίδιο.  

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Ράσελ Μπραντ ως νεαρός Δρ Νεφάριο, ένας επίδοξος τρελός επιστήμονας, η Μισέλ Γιο ως Δάσκαλος Τσόου, ένας βελονιστής με τρελές ικανότητες στο κουνγκ φου, και η βραβευμένη με Όσκαρ® Τζούλι Άντριους ως η τρελά εγωκεντρική μαμά του Γκρου.

Με την καθοδήγηση των αρχικών δημιουργών του πετυχημένου franchise, το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου έρχεται σε παραγωγή του Κρις Μελεντάντρι και σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπαλντά (Εγώ, ο Απαισιότατος 3, Minions) και σε συν-σκηνοθεσία του Μπλαντ Έιμπλεσον (Simpsons) και του Τζόναθαν Ντελ Βαλ (Μπάτε Σκύλοι Αλέστε) και συνοδεύεται από ένα καταπληκτικό soundtrack τραγουδιών της δεκαετίας του ‘70 από τον βραβευμένο παραγωγό Τζακ Αντόνοφ. 

Με τις τέσσερις ταινίες στις οποίες έχουν εμφανιστεί, ξεκινώντας από το «Εγώ, Ο Απαισιότατος» (2010) τα Minions έχουν εξελιχθεί σε εμβληματικά και λατρεμένα πλάσματα που φέρνουν περιπέτεια, χαρά και μπόλικο χάος. 

Η νέα περιπέτεια των Minions με τίτλο «Η Άνοδος του Γρου» αποτελεί την 5η συνολικά κινηματογραφική ταινία που συνεχίζει το απίθανο εμπορικό φαινόμενο που έχει φτάσει τα 3,7 δισεκατομμύρια εισπράξεις. 

Τόσο η «θορυβώδης» γοητεία και η έξαλλη τρυφερότητα των Minions, όσο και η γλυκύτητα του Γκρου, έχουν πετύχει να κατακτήσουν μια ολόκληρη γενιά από μικρούς και μεγάλους θεατές. Η νέα τους ιστορία μας αποκαλύπτει πως ο Γκρου προσπάθησε να γίνει διαβόητος «κακός» και πως τα Minions τον στήριξαν σε αυτή την απίθανη περιπέτεια επιβεβαίωσης και ανόδου στην κλίμακα του απαισιότατου σούπερ «κακού».

Οι ήρωες της νέας ταινίας είναι πιο γοητευτικοί από ποτέ, έχουν ακόμα πιο εντυπωσιακή κίνηση και λεκτικά είναι ακαταμάχητοι. Η δράση είναι τοποθετημένη στην πολύχρωμη δεκαετία του ‘70. Τα κουρέματα, η disco μουσική, τα αυτοκίνητα και οτιδήποτε περιβάλλει τους ήρωες αντανακλούν με ακρίβεια τη συγκεκριμένη εποχή. Μια ακόμη σημαντική επιρροή των δημιουργών είναι οι Κουνγκ Φου ταινίες του 1970.

«Οτιδήποτε θαυμάσιο υπάρχει στην Άνοδο του Γκρου προέρχεται από τη φαντασία και την εμπειρία των εκατοντάδων ανθρώπων που εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παραγωγή» λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης Κάιλ Μπαλντά.

Στην αρχή της ταινίας, το όνειρο του Γκρου είναι να γίνει μέλος μιας επιφανούς ομάδας παράνομων, αλλά όταν τον απορρίπτουν, καταλήγει να κλέψει το πιο πολύτιμο απόκτημά τους, και να γίνει η νέμεσή τους. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Γκρου ανακαλύπτει ότι, δεν μπορείς πάντα να παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά αν προσπαθήσεις μερικές φορές, μπορεί να βρεις ότι παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι. 

Ο Γκρου μπορεί να νομίζει ότι θέλει όλα τα ισχυρά πράγματα που επιθυμεί ένας κακοποιός, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα μέρος να ανήκει. 


ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΠΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ TULIP

 

Διαβάστε επίσης