Χάρης Τσίτσικας: Τέτοιες πράξεις συναδέλφων πρέπει να τυγχάνουν της καθολικής αναγνώρισης

 

Ξημερώματα και στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Πατρών μέσω του 112 μια νεαρή κοπέλα από τη Μαλαισία μετά βίας επικοινωνεί για να ενημερώσει ότι έχει πέσει σε χαράδρα 30 μετρων σε περιοχή έξω από την Πάτρα. 

Αμέσως σταθμός της Άμεσης Δράσης με εντολή Κ/Ε μεταβαίνει στο σημείο και οι συνάδελφοι προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο της πτώσης..Οταν αυτό γίνεται εφικτό ο ένας εκ των δύο Αρχ/κας ΔΨ κατεβαίνει δίχως να το σκεφτεί στη χαράδρα και μετά από πολύ προσπάθεια εντοπίζει την τραυματία με την οποία παραμένει πολυ ώρα μαζί της μέχρι μετά από μια ώρα περίπου έρθει η ΕΜΑΚ και σταθμός ΕΚΑΒ. Παράλληλα στο σημείο ο εταίρος συνάδελφος ΑΡΧΚΑΣ ΓΜ μιλώντας και αυτός και έχοντας υπό την εποπτεία του και το περιπολικό μαζί με τον επόπτη της Δνσης ενημερώνουν το κέντρο για την επικρατούσα κατάσταση. Μετά από ώρα φτάνει η ΕΜΑΚ ως η πλέον ειδική υπηρεσία για να απεγκλωβίσει την τραυματισμενη αρκετά σοβαρά κοπέλα.
 
Το να πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια για μια τέτοια πράξη και πόσο επεδρασε στην ψυχολογία ενός αβοήθητου για ώρες ατόμου είναι περιττό θεωρώ αν και επιβεβλημενο. Καλό θα είναι η υπηρεσία να δείχνει άμεσα αντανακλαστικα στις πράξεις αυτές γιατί τονώνουν το αίσθημα του αστυνομικού και γενικά των συναδέλφων. Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να φιλοξενούνται σε περίοπτη θεση στις σελίδες του Σώματος.
Μπράβο Δημήτρη, Μπράβο Γιώργο.

Εμεις ξέρουμε το ήθος πλέον το μαθαίνουν όλοι. Μας κάνατε υπερήφανους!

 

Ο Χάρης Τσίτσικας είναι Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Διαβάστε επίσης