Πλησίασε την έκπληξη, αλλά αποκλείστηκε η Τόλιου

Στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μονάχου

Η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι στον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μονάχου, όταν κάμφθηκε στα επτά σετ από τη σπουδαία πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού μικτού Γαλλίδα Γιουάν Τζιανάν.

Η έμπειρη Ελληνίδα διεθνής  με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού ήταν συγκλονιστική κόντρα στο νούμερο 6 του αγωνίσματος και ισοφάρισε τρεις φορές στα σετ. Στο καθοριστικό 7ο η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια έκανε καλό ξεκίνημα και το εκμεταλλεύτηκε κρατώντας τη διαφορά. 

Μία ώρα κράτησε η εντυπωσιακή αναμέτρηση με την Τόλιου (νούμερο 54 των αγώνων) να είναι πολύ δυνατή μετά το 1ο σετ και να δείχνει ότι μπορεί να φτάσει στη σούπερ έκπληξη. Είναι ενδεικτικό ότι είχε σετ μπολ στο 3ο σετ για να πάρει το προβάδισμα. Οριακά και στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα περισσότερα σετ με την 27χρονη πρωταθλήτριά μας να κρατάει την μπάλα στο τραπέζι και να αιφνιδιάζει με επιθέσεις. Στο τέλος ηττήθηκε με 4-3, όμως αποκλείστηκε όχι απλά όρθια αλλά με μία εμφάνιση, που μαρτυρά την αξία της και δείχνει ότι μπορεί περισσότερα πράγματα στη διεθνή σκηνή. Τα σετ 3-11, 17-15, 11-13, 11-9, 9-11, 11-9 και 4-11.

Η Γιουάν με τη γαλλική υπηκοότητα αναδείχτηκε τη Δευτέρα 15/08 πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Εμμανουέλ Λεμπεσόν. Θυμίζουμε ότι η Τόλιου είχε αποκλειστεί από κινεζικής καταγωγής αθλήτρια και νωρίτερα το καλοκαίρι στα προημιτελικά του Μεσογειακού τουρνουά, τη Μαρία Ξιάο από την Ισπανία. Το βράδυ της Τετάρτης (22:00) είναι η σειρά του Γιάννη Σγουρόπουλου ν’ αγωνιστεί στον 1ο γύρο και αντιμετωπίζει τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες, τον φετινό 1ο Μεσογειονίκη του απλού ανδρών.

 

ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης