Δολοφονία στην Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

O δράστης το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

«Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη» ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου δράστη που φέρεται να σκότωσε τον πεθερό του στο χωρίο Αστροχώρι στην Άρτα.

Ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη λίγο μετά τις δέκα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία και ανέφερε ότι βρίσκεται στο χωριό Δαφνούλα της Ευρυτανίας και επιθυμεί να παραδοθεί.

Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας μετέβησαν στο χωριό και προχώρησαν στη σύλληψή του.

 

Το χρονικό

Ο 29χρονος νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του, όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με το δύο ετών παιδάκι τους. Η δολοφονία του 75χρονου φέρεται να έγινε μετά από έντονο καβγά για το αν θα έβλεπε το παιδί και στην προσπάθεια του θύμα τους να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο 29χρονος αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του, το οποίο σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει  σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου. Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του, δύο φορές, αλλά να αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι καλώντας σε βοήθεια.

Ο 75χρονος αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.

Στη συνέχεια ο 29χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε, κατευθυνόμενος προς τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. Καθ΄ οδόν φέρεται να συνάντησε έναν βοσκό στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω οικογενειακών προβλημάτων. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ