Ηλεία: Πήγαινε στη φυτεία του με... κανό! - Συνελήφθη επ' αυτοφώρω καλλιεργητής χασίς (ΦΩΤΟ)

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που φρόντιζε τα δενδρύλλια κάνναβης της φυτείας του, στην περιοχή της Μυρσίνης Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του συλληφθέντα, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας, για να μην κινήσει τα βλέμματα και τις υποψίες των ντόπιων, πήγαινε στη φυτεία του, η οποία ήταν δίπλα στο ποτάμι, χρησιμοποιώντας κανό!

Όταν ο συλληφθείς έφτασε στο σημείο για να φροντίσει τη φυτεία, οι άνδρες της ΕΛΑΣ ενήργησαν ταχύτατα, συλλαμβάνοντάς τον επ' αυτοφώρω.

12-8-2022_synelifthi_epaytoforo_kalliergitis_narkotikon_stin_ileia_4.jpg

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία:

Συνελήφθη, επ΄ αυτοφώρω, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν κοντά σε χείμαρρο ποταμιού, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, στην οποία ο συλληφθείς καλλιεργούσε, 220 δενδρύλλια, της ναρκωτικής ουσίας.

Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη επ αυτοφώρω, από τους αστυνομικούς στο εσωτερικό της φυτείας, τη στιγμή, που περιποιούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ επιπλέον είχε εγκαταστήσει στην φυτεία σύστημα άρδευσης, αποτελούμενο από αντλία και σωλήνες ποτίσματος

12-8-2022_synelifthi_epaytoforo_kalliergitis_narkotikon_stin_ileia_3.jpg

Ο συλληφθείς λάμβανε ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την προσέγγιση της φυτείας, στην οποία μετέβαινε με βάρκα, διασχίζοντας τον παραπόταμο, ενώ επιπλέον είχε εγκαταστήσει πάνω στη βάρκα αντλία νερού, που συνέδεε με το σύστημα άρδευσης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εκρίζωσαν τα 220 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνονταν από είκοσι εκατοστά μέχρι και τα τρία μέτρα, ενώ εντόπισαν ακόμη στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν 1.200 γραμμάρια κάνναβης, μία αντλία άρδευσης, ποσότητα λιπάσματος, ποτιστικό σύστημα και διάφορα καλλιεργητικά εξαρτήματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα και μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

12-8-2022_synelifthi_epaytoforo_kalliergitis_narkotikon_stin_ileia_9.jpg