Υποκλοπές: Νέα διάψευση για απαίτηση τρίτης χώρας - «Η Ουκρανία ουδέποτε ζήτησε…»

Μετά την Αρμενία και η Ουκρανία, δια μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, Σεργκίι Σουτένκο, διαψεύδει ότι είχε ζητήσει να παρακολουθείται το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Αναλυτικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρέσβης σημειώνει ότι η Ουκρανία ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά, ενώ αφήνει αιχμές και για την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατηγορούσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι με τις πρακτικές τους θέτουν σε κίνδυνο αμάχους.

Η ανάρτηση του Σουτένκο:

«Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της. Επιτρέψτε μου να το επισημάνω αυτό. Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα. Είναι μια πολύ βολική στιγμή για να αποσπαστεί η προσοχή από το βασικό ζήτημα – τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν πόλεις και χωριά της Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης