Διεθνής διάκριση για τον «πατέρα» των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου

Ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου έχει αφιερώσει τη ζωή και το έργο του στη στήριξη παιδιών. Ως ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έλαβε μία διεθνή αναγνώριση για το τόσο πολύ σημαντικό έργο του.

Συγκεκριμένα ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου και το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου, κατέκτησε το ευρωπαϊκό βραβείο GENE Global Education Award, για το καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 ευρώ, έκαστο, απονέμεται σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της ΕΕ.

Τα χρήματα – όπως σημειώνει το GRTimes.gr – προορίζονται για την υποστήριξη, βελτίωση ή και την επέκταση του έργου τους, ενώ οι πρωτοβουλίες αυτές, όχι μόνο θα συμπεριληφθούν στη συλλογή βραβείων GENE, αλλά θα λάβουν και πιστοποιητικό αριστείας και αναγνώρισης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Γεωργικής Σχολής εστιάζει στην κατάρτιση και κατόπιν στον βιοπορισμό μετά την ενηλικίωση των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου είναι εμπνευστής όλων των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης της Κιβωτού που λειτουργούν σήμερα σε όλα τα παραρτήματά της σε Πωγωνιανή, Βόλο, Χίο, Καλαμάτα. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις (τυροκομείο, μελισσοκομείο, οπωρώνας, οινοποιείο, αλευρόμυλος, θερμοκήπιο, κήπος με αρωματικά φυτά, φάρμα ζώων, ελαιοτριβείο, ελαιώνας, πετρόμυλος, τράπεζα σπόρων, εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήριο παραγωγής ζωοτροφών).

Η ιστορία, το έργο και η προσήλωση του πατέρα Αντωνίου εδώ και πολλά χρόνια στα παιδιά είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Τόσο ο ίδιος, όσο και η πρεσβυτέρα του, καταθέτουν σε καθημερινή βάση σε παιδιά επιταγή αγάπης, στοργής, προσφοράς.

GRTimes.gr