Ισραήλ: 36χρονος πέθανε από τη σπάνια νεγλαιρίαση – Αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

06/08/2022 | 09:18

 

 

Ενας 36χρονος από το βόρειο Ισραήλ πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μηνιγγοεγκεφαλίτιδας αφότου προσβλήθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα η οποία «τρώει» τον εγκέφαλο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Το θύμα, που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, πέθανε από νεγλαιρίαση – γνωστή επίσης ως πρωτογενής αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (primary amoebic meningoencephalitis ή PAM) – μια σπάνια λοίμωξη του εγκεφάλου, η οποία προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria fowleri (φωτογραφία, επάνω).

Σε λιμνάζοντα ύδατα

Ο μικροοργανισμός συναντάται συνήθως σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει διατάξει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του σπάνιου περιστατικού.

Το κρούσμα διαγνώστηκε στο ιατρικό κέντρο Poriya στην Τιβεριάδα, ένα θέρετρο στο βορειοανατολικό Ισραήλ κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας και ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Λόγω της σπανιότητας του περιστατικού, κλινικό δείγμα εστάλη για ανάλυση στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα συμπτώματα

Στα πρώτα στάδια της λοίμωξης PAM μέσω της ρινικής κοιλότητας, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και έμετο.

Καθώς η λοίμωξη επιδεινώνεται, τα συμπτώματα – που εμφανίζονται 1-9 ημέρες μετά την έκθεση – μπορεί να εξελιχθούν σε επιληπτικές κρίσεις ή παραισθήσεις.

https://www.in.gr/

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας