Παραλία Πατρών: Οι κάτοικοι θέλουν εξηγήσεις από Πελετίδη για το "Πράσινο Σημείο"

 

Εξηγήσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την εν κρυπτώ – όπως λένε – απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιλέξει την Παραλία για να γίνει το Κεντρικό Πράσινο Σημείο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ή έστω ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου θα ζητήσουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα.

Οι κάτοικοι της Παραλίας, ιδίως των συνοικιών Μουρτά και Χαραλαμποπούλου που θίγονται άμεσα από την απόφαση του Δήμου να εγκαταστήσει το Πράσινο Σημείο σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, έδωσαν δυναμικό «παρών» προχθές το απόγευμα διαμηνύοντας πως δεν θα ανεχθούν άλλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πολύπαθη Παραλία.

Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου της Παραλίας και της Επιτροπής Αγώνα ήταν μαζική και όλοι με μια φωνή είπαν «όχι στην εγκατάσταση του Κεντρικού Πράσινου Σημείου» και μάλιστα από το σημείο που ο Δήμος έχει επιλέξει να γίνει, δηλαδή σε χώρο που έχει δεσμευτεί για πλατεία.

Αντ’ αυτού ο Δήμος Πατρέων, εξασφαλίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προ ημερησίας συζήτησης, χωρίς διεξοδική ενημέρωση και την ώρα που απουσίαζαν σύμβουλοι από την περιοχή όπως ο Φώτης Δημακόπουλος, ανακοίνωσε πως προχωρά στη δημιουργία του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είχε προβλεφθεί να γίνει στην Παραλία, σύμφωνα με την μελέτη – περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Η Δημοτική Αρχή λειτούργησε εν κρυπτώ, δεν ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για να δώσει γνωμοδότηση και αιφνιδίασε τους πάντες. Οι κάτοικοι της Παραλίας αρνούνται να δεχθούν αυτήν την εγκατάσταση και θα αντιδράσουν με κάθε μέσο», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος πρότεινε στη συγκέντρωση να ζητήσουν από τον Δήμο να μην προχωρήσει σε κανένα Πράσινο Σημείο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νέα μελέτη για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που είναι στη φάση της υλοποίησης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» Νίκος Νικολόπουλος και «Πάτρα, Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» Αλέκος Χρυσανθακόπουλου, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό των κατοίκων, καθώς επίσης ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Γιώργος Κυριακόπουλος, που ένωσε τη φωνή του με αυτή των κατοίκων λέγοντας: «Η αγανάκτηση ήταν πρόδηλη αφού η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, και συνεχίζεται με την εν κρύπτω απόφαση της Δημοτικής αρχής, χωρίς συνεννόηση και κοινωνική αποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής».

Στην προχθεσινή συγκέντρωση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν για τους λόγους που τάσσονται ενάντιοι στην εγκατάσταση του Κεντρικού Πράσινου Σημείο στην περιοχή, δίπλα από τα σπίτια, την παιδική χαρά και το κοιμητήριο της Παραλίας ενώ τονίζουν πως πρόκειται για μια οχλητική εγκατάσταση που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής τους, το περιβάλλον τους και τις ιδιοκτησίες τους, εφόσον η Παραλία θα μετατραπεί σε… αποθήκη της Πάτρας.

ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης