Όλα όσα θέλετε να βάλετε στην τσάντα θαλάσσης

Beach necessities

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ξέρετε τι σημαίνει αυτό: καιρός να αφήσετε στην άκρη την τσάντα του γραφείου και να ξαναπιάσετε την αγαπημένη σας τσάντα θαλάσσης!

Κι αν –όπως οι περισσότερες γυναίκες- δυσκολεύεστε μια φορά να φτιάξετε την βαλίτσα σας, εδώ θα τα βρείτε πραγματικά «σκούρα»…

Εάν η προσέγγισή σας είναι πολύ μινιμαλιστική, κινδυνεύετε να βρεθείτε χωρίς τα απαραίτητα για την παραλία, τη στιγμή που θα τα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη. Εάν πάλι συνηθίζετε να πακετάρετε τα πάντα εκτός από τον νεροχύτη της κουζίνας, κινδυνεύετε να χαθείτε σε μία ατέρμονη αναζήτηση του αντηλιακού σας αντί να απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Βρείτε τέλεια ισορροπία, κρατώντας αυτά που πραγματικά χρειάζεστε στην τσάντα θαλάσσης, για ανέμελες στιγμές στην παραλία:

Γυαλιά ηλίου

Σε κανέναν δεν αρέσει να στραβώνεται από τον ήλιο, ούτε βέβαια και να κάνει ρυτίδες στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ακόμα και σε μια συννεφιασμένη μέρα, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βγει ο ήλιος, γι’ αυτό να έχετε πάντα μαζί σας ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης αξίας, αφού θα ταλαιπωρηθεί από το θαλασσινό νερό και το αντηλιακό – αρκεί να είναι καλής ποιότητας τα φίλτρα του.

Αντηλιακό

Αυτό είναι δεδομένο: πρέπει να φοράτε αντηλιακό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε βάλτε ένα που κάνει για πρόσωπο και σώμα μέσα στην τσάντα σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης! Ρίξτε επίσης ένα lip balm με δείκτη προστασίας για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα και να προστατέψετε τα χείλη σας.

Χτένα

Αν βρέχετε τα μαλλιά σας στην πισίνα ή στην παραλία, ρίξτε στην τσάντα σας μια πλαστική ή κοκάλινη χτένα μαλλιών. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας μόλις βγείτε από το νερό για να αποφύγετε τους δυσάρεστες κόμπους στο τέλος της ημέρας.

Θερμός

Η συνεχής ενυδάτωση στην παραλία είναι απολύτως απαραίτητη, γι’ αυτό πακετάρετε πάντα ένα μεγάλο θερμός για να πίνετε δροσερό νερό όλη την ημέρα. Tip: Γεμίστε το θερμός μέχρι τη μέση με νερό και τοποθετήστε το στο πλάι στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Το πρωί, γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό: ο πάγος θα κρατήσει το νερό δροσερό, χωρίς να περιμένετε να λιώσει ο πάγος κάθε φορά που θα θέλετε να πιείτε νερό.

Δροσομάντηλα

Ο ιδρώτας, το αλμυρό νερό και το αντηλιακό δημιουργούν ένα κολλώδες μείγμα στο δέρμα σας. Εάν συνεχίσετε τη μέρα σας στο beach bar πριν κάνετε ντους, απλώς σκουπίστε το πρόσωπό σας για να νιώσετε αμέσως ανανεωμένες. Τα μαντηλάκια είναι επίσης υπέροχα για να τα έχετε στη διάθεσή σας πριν πάτε για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Δεύτερο μαγιό

Ρίξτε ένα εφεδρικό μαγιό στην τσάντα θαλάσσης σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν το μαγιό τους μέχρι να κάνουν ντους, αλλά αν σταματήσετε να κάνετε τις δουλειές σας στο δρόμο για το σπίτι ή σταματήσετε για φαγητό, πιθανότατα δεν θα θέλετε να το κάνετε με ένα βρεγμένο, αμμώδες μαγιό.

Καπέλο

Προστατέψτε το πρόσωπό σας από τις «σκληρές» ακτίνες του ήλιου με ένα πλατύγυρο καπέλο. Το αγαπημένο αξεσουάρ των celebrities και των fashionistas, εκτός από προστασία θα προσθέσει αμέσως τέλειο στυλ στην εικόνα σας.

Κλάμερ

Το αξεσουάρ μαλλιών που γνώρισε μεγάλες δόξες στα 90’s έχει γίνει το απόλυτο hair trend του φετινού καλοκαιριού. Ένα κλάμερ είναι ο πιο κομψός και πρακτικός τρόπος για να συγκρατήσετε τα μαλλιά σας, επιλέγοντας είτε έναν ατημέλητο κότσο μέσα στο νερό είτε ένα χαλαρό half up όσο απολαμβάνετε το αναψυκτικό σας στο beach bar.

Παρεό

Το αέρινο παρεό (ή σαρόνγκ) είναι ένα πολυλειτουργικό αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα θαλάσσης. Η ιδιαίτερη χάρη που δίνει στην κίνηση, τα θεαματικά σχέδια και η δυνατότητα που έχει να αλλάζει εύκολα το σχήμα και τις χρήσεις του, το έχουν καταστήσει το απόλυτο beachware κομμάτι.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης