Πάτρα: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον ιερέα Άγγελο Γκόλφη

 

Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών ο ιερέας Άγγελος Χρ. Γκόλφης, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ιερό Ναό Οσίου Λουκά Καμενίτσας στη Δυτική Αχαΐα.

Το πένθος για τα παιδιά του, τον Χρήστο και τον Αθανάσιο είναι μεγάλο καθώς πριν μόλις τέσσερις μήνες έχασαν τη μητέρα τους και πλέον αποχωρίζονται και τον αγαπημένο τους πατέρα. Μάλιστα ο γιος του Χρήστος σε ανάρτησή του στη σελίδα του αποχαιρέτισε τον πατέρα του με ένα συγκινητικό μήνυμα που έγραφε: «Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδωσες και κυρίως για την αγάπη σου. Καλό σου ταξίδι, καλό παράδεισο αγαπημένε μας πατέρα! Φίλησέ μας τη μάνα μας που υπεραγαπούσες και πήγες κοντά της σε τέσσερις μόλις μήνες! Θα σας λατρεύουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας. Οι γιοί σας». Ο μακαριστός ιερέας ευτύχησε να γνωρίσει έναν εγγονό, ο οποίος φέρει το όνομά του.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν σεβάσμιο και αξιαγάπητο κληρικό, ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και ταπεινοφροσύνη το ιερό θυσιαστήριο.  Με τις πατρικές του συμβουλές αγκάλιαζε μικρούς και μεγάλους, βοηθούσε τους πολίτες και κήρυττε το λόγο του Θεού και κυρίως το μήνυμα της αγάπης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου και η ταφή του στο Κοιμητήριο Οβρυάς.

Διαβάστε επίσης