Η ... “σύμμαχος” Τουρκία

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

“Ο γείτονάς μας και εταίρος μας στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, θέλει να σταματήσει τη συμφωνία για τα F-16 και στέλνει αίτημα στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να μην πουληθούν αυτά τα αεροπλάνα στην Τουρκία. Αυτό είναι απαράδεκτο στις διεθνείς συμφωνίες. Εδώ μιλάμε για ένα συμμαχικό κράτος, που θα πρέπει να συμβάλει στην ενδυνάμωσή μας. Γιατί η ισχύς μας είναι και δική τους ισχύ. Είδαμε ότι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει θέσει όρους προϋποθέσεις σχετικά με τη χρήση αυτών των αεροσκαφών. Είπαμε επίσης ότι η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και ότι δεν θα δεχτούμε υπό όρους την αγορά αεροσκαφών”. Τάδε έφη Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της συμμαχικής κατά τα άλλα Τουρκίας.

Ως σύμμαχος η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο αν ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της να επεκτείνει τα τα χωρικά της ύδατα και τον εναέριο της χώρο στα 12 μίλια στο Αιγαίο; Και ταυτόχρονα ως σύμμαχος δεν δέχεται τα δέκα μίλια του εναερίου χώρου στην ίδια περιοχή; Και τέλος ως σύμμαχος δεν αναγνωρίζει στα νησιά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αγνοώντας με όλες αυτές τις επεκτατικές της βλέψεις το Διεθνές Δίκαιο;

Πάμε παρακάτω...

“Καταδικάζουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που στοχοποίησε για άλλη μια φορά τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία «αναβιώνει τις νεο-Οθωμανικές ρεβιζιονιστικές φαντασιώσεις» είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές. Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο”. Αποσπασμα από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν.

Για να προσθέσει : “Η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι ότι με τη μετατροπή της χώρας του σε στρατόπεδο των τρίτων κρατών, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας”.

Ποιος έχει παρουσιάσει τους χάρτες της “γαλάζιας πατρίδας” στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο; Μήπως ο Μητσοτάκης; Και ποιος έκανε ότι δεν είδε και δεν άκουσε τον χάρτη των γκρίζων λύκων του εταίρου τους Μπαχτσελί που παρουσιάζει όχι μόνο τα νησιά του Α. Αιγαίου ως διεκδικούμενα, αλλά και την Κρήτη; Η χοντροκομμένη προπαγάνδα έχει και τα όρια της...

Στην συγχορδία περί προβοκάτσιας και προπαγάνδας προστέθηκε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που κατηγόρησε τη Γερμανία, ότι δεν διατηρεί ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά.

Φαίνεται ότι του λείπει πολύ η Α. Μέρκελ...

“Θέλουμε-πρόσθεσε-η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου”, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

“Δεν είναι σωστό -είπε συνεχίζοντας το τροπάρι του-να πιστεύουμε στην προπαγάνδα. Δεν είναι αυτό που περιμένουμε από τη Γερμανία. Έχουμε κάποιες διαφωνίες με την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα για τη χώρα μας στη Γερμανία”...

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα από την Αθήνα η Μπέρμποκ, απευθυνόμενη στον Νίκο Δένδια, εξέφρασε την άποψη, ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, προς όφελος και της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κατά τον Τσαβούσογλου δεν κρατάει ίσες αποστάσεις η Μπέρμποκ μια και δεν αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Εδώ σηκώνει κανείς τα χέρια ψιλά. Το ποιος κάνει προπαγάνδα και ποιος στήνει προβοκάτσιες με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά είναι και προφανές και αναμφισβήτητο.

Όμως η γκεμπελίστικη τακτική του Ερντογάν και των συν αυτώ, επιδιώκει με κάθε τρόπο να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη για το αντίθετο, από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Ο επιτιθέμενος εμφανίζεται ως αμυνόμενος ψευδόμενος ασυστόλως. Κι όταν και οι μέχρι χθες δύσπιστοι τον αποκαλύπτουν, γίνεται πιο επιθετικός ξεπερνώντας στα ψέματα και από τον Μινχάουζεν.

Ο κατά τα άλλα ο σύμμαχος στο ΝΑΤΟ που δεν συμφώνησε στις κυρώσεις απέναντι στην Ρωσία, προχωράει τις μπίζνες με τον Βλαδίμηρο Πούτιν και παρέλαβε ήδη 5 δις για να προχωρήσει το πυρηνικό εργοστάσιο Ακουγιού και έχει λαμβάνειν άλλα δέκα τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

Την ώρα που ολόκληρη η Δύση έχει διακόψει κάθε οικονομική σχέση με τον Πούτιν, ο ομογάλακτος του συνεχίζει και διευρύνει την οικονομική του συνεργασία μαζί του. Όλα αυτά ως επιστέγασμα των αγκαλιών, που προηγήθηκαν στην Τεχεράνη παρέα με τους μουλάδες.

Όποιος έχει αυτιά και μάτια βλέπει και ακούει. Ξέρει πολύ καλά ποιος κάνει προπαγάνδα και ποιος κάνει προβοκάτσιες... Δεν χρειάζεται κανέναν τρίτο να του το αποδείξει. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Η ισλαμοφασιστική Τουρκία δεν έχει σχέση με την Ευρώπη, ούτε με την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Παραβιάζει όλους τους κανόνες που διέπουν τους δύο αυτούς Οργανισμούς.

Θα βρουν άραγε το κουράγιο Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ να τους πετάξουν έξω; Ο Ερντογάν είναι φίδι στον κόρφο της Δύσης. Εισβάλει ή απειλεί με εισβολή όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει και είναι ο νταής της περιοχής. Γι αυτό χρειάζεται μόνο μια απάντηση. Την αποτρεπτική ισχύ...

Διαβάστε επίσης