Τι πρέπει να πετάξετε τώρα από το καλοκαιρινό σας νεσεσέρ

Ποια καλλυντικά μπορούν να γίνουν εστίες μικροβίων

Για να διατηρούμε την υγεία και την όμορφη εμφάνιση της επιδερμίδας μας αυτήν την εποχή, καλό είναι να βγάλουμε έξω από το καλοκαιρινό μας νεσεσέρ κάποια καλλυντικά που ναι μεν μας έχουν βολέψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο το καλοκαίρι δε «λειτουργούν». Κι αυτό γιατί οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν σύμφωνα με κάθε εποχή.

Επιπλέον, τα καλλυντικά και ιδιαίτερα το μακιγιάζ μπορούν να γίνουν εστίες μικροβίων και να πυροδοτήσουν αντιδράσεις στο δέρμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Μάσκαρα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε στα μάτια μας. Μία ληγμένη σύνθεση μάσκαρας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στα βλέφαρα, επιπεφυκίτιδα ή ακόμα και μάδημα βλεφαρίδων, τονίζουν οι δερματολόγοι. Ετσι αν έχουν περάσει 3-6 μήνες από τότε που αγοράσαμε καινούρια μάσκαρα, την αντικαθιστούμε. Ιδανικά επιλέγουμε μία αδιάβροχη, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δε θα αφήνει μουντζούρες, λόγω της ζέστης ή της θάλασσας.

Πλούσια ενυδατική σύνθεση

Οι θρεπτικές ενυδατικές κρέμες σε συνδυασμό με την αύξηση του σμήγματος που παράγει η επιδερμίδα εξαιτίας της ζέστης, μπορούν να προκαλέσουν σποραδικά σπυράκια ή περιττές γυαλάδες. Ετσι αναζητάμε πιο ελαφριές φόρμουλες που ενυδατώνουν χωρίς όμως να αφήνουν λιπαρότητα.

Καθαριστικό μπαλμ προσώπου

Το καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητο, εκτός και αν η επιδερμίδα μας είναι ώριμη, ή ιδιαίτερα ξηρή και αφυδατωμένη ή ξεφλουδίζει. Αν λοιπόν παρατηρούμε γυαλάδες ή κάποια σπιθουράκια, τότε το αντικαθιστούμε με ένα αφρώδες ήπιο καθαριστικό ή ένα νερό καθαρισμού, που αφαιρούν τους ρύπους και παράλληλα έχουν δροσιστική αίσθηση.

Μέικ απ υψηλής κάλυψης

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Αν ωστόσο επιθυμούμε οπωσδήποτε υψηλή κάλυψη, απλώνουμε πρώτα ένα oil-free primer και στη συνέχεια ένα αντηλιακό με χρώμα που είναι σχεδιασμένο ώστε να απορροφά τις γυαλάδες και τη λιπαρότητα. Το primer θα παρατείνει τη διάρκεια του χρώματος. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τη ΒΒ ή τη CC κρέμα. Επιλέγουμε κάποιο που έχει πιο ζεστή απόχρωση, ή κάποιο που προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας.

Κόμπακτ Ρουζ

Είναι προτιμότερο το κρεμώδες ρουζ και όχι την κόμπακτ μορφή του, γιατί απλώνεται πιο εύκολα και χαρίζει μια φυσική λάμψη που ταιριάζει στο μαυρισμένο δέρμα. Εξάλλου η συγκεκριμένη μορφή ρουζ μας επιτρέπει να το απλώνουμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα, ακόμα και σε «γυμνή» επιδερμίδα.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης