Γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μήνυσε τον Αλέξη Κούγια

 

Μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας. Η μήνυση υποβλήθηκε για την ανακοίνωση του πρώτου, έξι χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπως αναφέρει ο βουλευτής.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Θοδωρής Δρίτσας: «Καταθέτω μήνυση και αγωγή κατά του άθλιου συκοφάντη δικηγόρου Αλέξη Κούγια».

«Έξι χρόνια κάνω υπομονή και δίνω τόπο στην οργή, απέναντι στα μυθεύματα του άθλιου συκοφάντη δικηγόρου Αλέξη Κούγια, για τη δήθεν συγκάλυψη εκ μέρους μου των υπεύθυνων του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μονή και στην Πέρδικα της Αίγινας, την 16η Αυγούστου 2016. Τις ίδιες συκοφαντίες επιμένει να εκτοξεύει και εναντίον του τότε Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Σταμάτη Ράπτη. Επέλεξα από τότε να «λογοδοτήσω» στη Βουλή των Ελλήνων, με πολυσέλιδη, εκτενή και πλήρως τεκμηριωμένη απάντησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντηση την οποία και δημοσιοποίησα.

Κανείς δεν μπορεί να τυμβωρυχεί με προσωπικές σκοπιμότητες απέναντι στα τραγικά θύματα του εγκληματικού όντως δυστυχήματος και βέβαια, συμφωνώ κι εγώ ότι, η ελάχιστη δικαίωση είναι οι αποζημιώσεις που σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση Κούγια, επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια.

Δε μου μένει όμως πλέον καμία άλλη επιλογή, παρά να προχωρήσω σε μήνυση και αγωγή εναντίον του άθλιου συκοφάντη Αλέξη Κούγια. Η νοοτροπία και οι αξίες μου όλα αυτά τα χρόνια, με οδηγούσαν στο να αποφύγω αυτήν την κίνηση, αλλά τελικά ήταν λάθος μου που δεν το έκανα από τότε».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης