Πάτρα: Χτύπησαν ξανά οι απατεώνες - "Λεία" χιλιάδων ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Συνεχίζεται το μπαράζ απατών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που μέσα σε ελάχιστα λεπτά βλέπουν χιλιάδες ευρώ να κάνουν "φτερά" από τους λογαριασμούς τους.

Τις τελευταίες ώρες, δύο νέα χτυπήματα των απατεώνων έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Πατρών, η οποία εδώ και μήνες προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του μίτου της Αριάδνης και να εντοπίσει τον ή τους εγκεφάλους, που τους τελευταίους μήνες έχουν αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του, ήταν ο δίαυλος για τους απατεώνες ώστε να κλέψουν 15.000 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο άνδρας κατήγγειλε στις Αρχές ότι δέχθηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό του, μέσω του οποίου ενημερώθηκε ότι αναπροσαρμόστηκε το πιστωτικό του όριο στην κάρτα του.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αγνόησε το μήνυμα, χωρίς να κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια, ωστόσο από τον λογαριασμό του εξαφανίστηκαν τα χρήματα.

Θύμα και πατρινή επιχειρηματίας

Θύμα απάτης έπεσε και πατρινή επιχειρηματίας, που διατηρεί κατάστημα με είδη ένδυσης.

Στην ανυποψίαστη γυναίκα οι απατεώνες εμφανίστηκαν ως προμηθευτές, με την ίδια να παραγγέλνει προϊόντα για το κατάστημά της.

Όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής, οι "προμηθευτές" της ζήτησαν τον τραπεζικό της λογαριασμό για να της καταθέσουν τα χρήματα.

Ένα γραπτό μήνυμα ήρθε στο κινητό της, που την ενημέρωνε ότι για να πιστωθούν τα χρήματα θα πρέπει να ανοίξει τον σύνδεσμο (link) που περιλαμβανόταν σε αυτό.

Πατώντας στον σύνδεσμο, έδωσε και πρόσβαση στον λογαριασμό της, με τους απατεώνες να της αποσπούν ποσό περίπου 3.000 ευρώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης