Κ. Σολωμού για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, όλα στο φως»

 

«Πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας, ηθικής, Διαφάνειας και Ελευθερίας. Πέραν της δικαιοσύνης, από την οποία πιστεύουμε ότι θα έρθουν όλα στο φως, ζητάμε από τα κόμματα και τους θεσμούς να συνδράμουν αποφασιστικά στην προάσπιση της επικοινωνίας και της προσωπικής ζωής των πολιτών», δήλωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Σολωμού, στο απόηχο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του, μέσω Predator, πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υποστηρίζω και επικροτώ το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του προέκυψε με την παρακολούθηση. Να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η υπόθεση μας γυρνά χρόνια πίσω και τορπιλίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή.

Είναι βόμβα στα θεμέλια της σχέσης των πολιτών με το Κράτος και την αμφίδρομη εμπιστοσύνη που έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει. Η διαδοχή αποκαλύψεων για παράνομες παρακολουθήσεις στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα με φοβίζει ότι υπάρχει οργανωμένη δράση και θα πρέπει να την ξεσκεπάσουμε. Δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιοσύνης, αλλά η απάντηση της Πολιτείας και της Δημοκρατίας μας θα πρέπει να είναι συντριπτική», προσθέτει η κ. Σολωμού.

 

Διαβάστε επίσης