Σκανδάμης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Να ανοίξει σε κάθε κατεύθυνση η ανακριτική έρευνα

 

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, ζητά την διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη προς κάθε κατεύθυνση.

Όλη η δήλωση :

«Η απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, για την οποία ήδη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν στεγανά διαφύλαξης της προσωπικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι, μέλη κομμάτων και ενεργοί πολίτες έχουν καταστεί διεθνώς στόχος υπηρεσιών κρατικών ή και παρακρατικών.

Αλλά και για τη χώρα μας και την κυβέρνηση τίθενται αμείλικτα ερωτήματα. 

Διότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν πλήττει μόνο τα ατομικά δικαιώματα, αλλά την ίδια την ελεύθερη λειτουργία των κομμάτων και τελικά, τον πυρήνα της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματός μας.

Οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές που αναλαμβάνουν την εξιχνίαση αυτής της βαριάς υπόθεσης οφείλουν να λάβουν υπόψη τους μεταξύ άλλων και όλο το δημοσιευθέν μέχρι σήμερα έντυπο ή διαδικτυακό υλικό σχετικά με αυτό το κατασκοπευτικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες και οφείλουν να ανοίξουν την ανακριτική έρευνα σε κάθε κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης