Νήπια στην παραλία: Τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και με τις ακραίες θερμοκρασίες του καύσωνα να «σκαρφαλώνουν» όλο και πιο ψηλά μικροί και μεγάλοι αναζητούν την όαση των κρυστάλλινων νερών.

Για να κάνετε την οικογενειακή σας εξόρμηση στην παραλία ευχάριστη για το παιδί αλλά και απολαυστική για εσάς, θα χρειαστείτε μόνο λίγη οργάνωση και προγραμματισμό. Τα κορυφαία αντικείμενα που θα σας χρειαστούν, περιλαμβάνουν:

Κατάλληλη ενδυμασία για την παραλία

Για τους εκδρομείς δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για διακοπές, μόνο ακατάλληλα ρούχα. Και ενώ αυτό ισχύει σίγουρα για σκληρά, ψυχρά κλίματα, αυτή είναι η πραγματικότητα και για τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην παραλία. Προετοιμάστε το παιδί ντύνοντάς το με ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα ή και με αντηλιακά προκειμένου να προστατεύσετε τα παιδιά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο είναι απαραίτητα σε κάθε ηλικία ενώ είναι σημαντικό τα παιδιά να παίζουν υπό σκιά και να ανανεώνετε τακτικά το αντηλιακό τους.

Μικρή φουσκωτή πισίνα για τα νήπια

Επειδή τα κύματα του ωκεανού μπορεί να γίνουν απρόβλεπτα ειδικά για τους μικρότερους φίλους μας, όπως τα βρέφη και τα νήπια, φέρτε τον ωκεανό στο επίπεδο τους φέρνοντας μια μικρή, φουσκωτή πισίνα. Γεμίστε την με νερό της θάλασσας, προσθέστε μερικά παιχνίδια και απολαύστε μερικές στιγμές ηρεμίας ενώ το μωρό σας πιτσιλίζει.

Έτσι θα το κρατήσετε ασφαλές και συγκεντρωμένο στο παιχνίδι του, μειώνοντας τους κινδύνους για μια ευχάριστη εμπειρία.

Παιχνίδια για την άμμο και την θάλασσα

Ενώ οι υφές και οι ήχοι του ωκεανού είναι διασκεδαστικοί από μόνοι τους, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προστεθούν σε αυτήν τη συνεχώς αυξανόμενη λίστα είναι τα παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην άμμο ή και το νερό.

Από την λίστα σας δεν γίνεται λείπουν κουβαδάκια, φτυάρια, ποτιστήρια και φυσικά μικρά φορτηγά εκσκαφείς που θα βοηθούν τα παιδιά να μετακινήσουν την άμμο.