Αίγιο: Όταν εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου για τον πατέρα της Μαρίτας - Είχαν «παραγγείλει» και τη δική της δολοφονία

«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο της 43χρονης

Ο θάνατος της 43χρονης Μαρίτας Αγγελοπούλου έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία του Αιγίου. Η γνωστή επιχειρηματίας ήταν συνδιοκτήτρια του γνωστού καταστήματος εστίασης «Ανώνυμο», στο Λόγγο Αιγιαλείας.

 Η 43χρονη βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί στο σπίτι της στο Αίγιο από οικείους της, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια, ωστόσο, σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

Η Μαρίτα Αγγελοπούλου ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην κοινωνία του Αιγίου αλλά και στην Πάτρα, καθώς επρόκειτο για μία ενεργή επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media, ενώ υπήρξε και κριτής στα καλλιστεία και είχε δική της διαδικτυακή εκπομπή.

Φίλοι της ιδιοκτήτριας γνωστού καταστήματος εστίασης, μιλώντας στο protothema.gr, λένε ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τη δολοφονία του πατέρα της - Λίγους μήνες πριν τον σκοτώσουν, οι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της.

Ο πατέρας της ήταν καθηγητής μαθηματικών και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 3 Φεβρουαρίου του 2011, έξω από το σπίτι του στο Αίγιο. Του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου, ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο. Οι δράστες ομολόγησαν πως σκότωσαν κατ΄εντολή και επί πληρωμή.

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης της δολοφονίας του πατέρα της, όπως έγινε αργότερα γνωστό είναι ότι οι δολοφόνοι είχαν «παραγγείλει» και τη δολοφονία της Μαρίτας. Λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα της, η Μαρίτα είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους που είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της χωρίς η ίδια να τραυματιστεί, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη ξημερώματα έξω από το σπίτι της.
 

 

Η δολοφονία του πατέρα της που την είχε συγκλονίσει

"Αίγιο: Εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου και σκότωσαν τον επιχειρηματία Α. Αγγελόπουλο"

Το ρεπορτάζ του Newsit στις 19/11/2011, αναφέρει:

Στο φως οι ανατριχιαστικές πτυχές της στυγερής δολοφονίας. Το συμβόλαιο θανάτου, αξίας 50.000€, προέβλεπε και την εκτέλεση της κόρης του 59χρονου…

Όπως διαπιστώθηκε, την εντολή της εκτέλεσης, έδωσε στους δράστες ένας 46χρονος επιχειρηματίας, που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με τον 59χρονο Α.Αγγελόπουλο, ο οποίος ωστόσο αν και κατονομάστηκε ως ηθικός αυτουργός αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος” η συνεργασία των δύο αντρών ξεκίνησε το 2008, όταν αγόρασαν από κοινού παραλιακό μπαρ στο Λόγγο με μερίδιο 51% ο Αγγελόπουλος και 41% ο επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

Οι δυο τους παρέμειναν συνέταιροι μέχρι το 2009 όποτε και ο 46χρονος αποχώρησε και το κατάστημα έμεινε στην οικογένεια Αγγελόπουλου.

Μετά από έρευνες εκτός από τον 46χρονο συνελήφθησαν 5 άτομα ηλικίας 46, 27, 25, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Δείτε το βίντεο με την προσαγωγή των κατηγορουμένων…


Οι ρόλοι των δραστών και το συμβόλαιο θανάτου
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε αναλάβει, ύστερα από εντολή του 46χρονου επιχειρηματία, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ.

Ο 27χρονος, στρατολόγησε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, αναθέτοντας στον καθένα διακριτό ρόλο, ενώ το (κυνηγετικό) όπλο της δολοφονίας, του το έδωσε ο 46χρονος επιχειρηματίας. Ο 24χρονος και η 25χρονη -που σήμερα είναι 8 μηνών έγκυος- είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του 59χρονου επιχειρηματία προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία και το καθημερινό του δρομολόγιο. Στον 23χρονο, ο οποίος κατάγεται από το Σαλμενίκο και όπως αναφέρουν οι συγγενείς του Αγγελόπουλου δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια, είχε ανατεθεί η εκτέλεσή του.

 

Η μέρα της δολοφονίας
Στις 03.02.2011, ημέρα της δολοφονίας, αφού ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημέρωσαν τον 27χρονο, που με τη σειρά του, ενημέρωσε τον 23χρονο εκτελεστή. Ο τελευταίος έστησε ενέδρα στη πυλωτή της πολυκατοικίας του Α.Αγγελόπουλου και κατά την άφιξη του, τον πυροβόλησε θανάσιμα – μία φορά – με το κυνηγητικό όπλο, προκειμένου όπως ομολόγησε ο΄ιδιος να εισπράξει 50.000 ευρώ ως αμοιβή, ποσό που όπως ισχυρίζεται δεν εισέπραξε ποτέ.

Το όπλο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα, καθότι ο 27χρονος, μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου. Ένα μήνα πριν, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σχεδίαζαν να σκοτώσουν και την κόρη του Α.Αγγελόπουλου
Όπως προέκυψε, ο 27χρονος, μετά το αρχικό συμβόλαιο θανάτου, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει, μαζί με τους ίδιους συνεργούς, την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του 59χρονου (θανόντα) επιχειρηματία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Την εντολή εκτέλεσης είχε δώσει και τότε ο 46χρονος επιχειρηματίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα. Στην πορεία της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο 27χρονος και ο 24χρονος, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν εργαστεί στο κατάστημα του Αγγελόπουλου είχαν ληστέψει παλαιότερα και βενζινάδικο στην περιοχή του Αιγίου.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου και την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αιγίου. Επιπλέον, ερευνάται και η συμμετοχή τους στη ληστεία των ΕΛΤΑ Καμαρών.

Διαβάστε επίσης