Τρία κοκτέιλ με τσίπουρο

25/07/2022 | 13:20

Συνεχίζουμε τα κοκτέιλ αυτή τη φορά με βασικό συστατικό το τσίπουρο.

Κοκτέιλ με αγγούρι, λάιμ και τσίπουρο
Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει τη δροσιά του αγγουριού και του λάιμ με την έντονη γεύση του τσίπουρου.

Θα χρειαστείτε 3-4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο, 1/3 του φλιτζανιού χυμό αγγουριού, ¼ λάιμ, 1 κ.γ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, λίγο αλάτι, 3 φύλλα δυόσμου ή λίγο μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό, 4 παγάκια, 2 πράσινες ελιές και φέτες αγγουριού.

Βάλτε σε ένα σέικερ τα φύλλα δυόσμου (ή τον μαϊντανό), με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάιμ και πιέστε τα όλα μαζί με ένα γουδοχέρι. Έπειτα προσθέστε το τσίπουρο, τον χυμό αγγουριού (μπορείτε να τον φτιάξετε χτυπώντας στο μούλτι ροδέλες αγγουριών κι έπειτα σουρώνοντας το μείγμα με ένα κομμάτι ύφασμα, μέσα σε μια κανάτα) και τα παγάκια και ανακατέψτε καλά. Σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε τη σόδα, 2-3 φέτες αγγουριού και παγάκια.

Για γαρνιτούρα, περάστε τις ελιές από οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τες στο χείλος του ποτηριού. Δείτε τη συνταγή του thehungybites αναλυτικά εδώ. 

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)