Φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας: Νύχτα κόλαση και μάχη με το πύρινο μέτωπο – ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ούτε λεπτό δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας. Ο αέρας έχει πέσει και όλοι ελπίζουν τώρα ότι τα εναέρια μέσα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (24.07.2022), κοντά στον παλιό δρόμο Μακρισίων – Κρεστένων, με τις φλόγες να γιγαντώνονται ραγδαία και τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή και να στέλνουν μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση του Γρύλλου.


Η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές. Το θετικό ήταν πως οι άνεμοι κόπασαν και αυτό βοήθησε στο να περιοριστεί κάπως η φωτιά. Έως νωρίς το πρωί είχαν μείνει κάποιες διάσπαρτες εστίες, μια εκ των οποίων σε δύσβατη χαράδρα.

Οι εστίες βρίσκονται γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, τα οποία δεν απειλούνται.


Από τη φωτιά στα Κρέστενα, μέχρι στιγμής έχουν υποστεί ζημιές κάποια σπίτια και κάηκαν οι αυλές πολλών. Δυο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων με αναπνευστικά προβλήματα αλλά η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή.

«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες», είχε δηλώσει χθες ο δήμαρχος δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος. 

Τις εκτιμήσεις για εμπρησμό επανέλαβε στο MEGA νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος Κοινοτικού Διαμερίσματος της Βρίνας.  

Για να περιοριστεί η φωτιά στα Κρέστενα, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε επίσης