Πώς πίνουμε κρασί το καλοκαίρι;

Από την ελιά, το αμπέλι και το καράβι που απομένουν αν αποσυνθέσει κάποιος την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Ελύτη, εμείς θα κινηθούμε προς το αμπέλι γιατί με λίγο καλό κρασί, όλα μπορούν να πάνε καλά. Κι επειδή για να το επιλέξουμε χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια, ζητήσαμε από τον σομελιέ του La Cigale, Σπύρο Παπαδόπουλο, να μας δώσει τα φώτα του.

Τον σομελιέ Σπύρο Παπαδόπουλο τον γνωρίσαμε πρώτη φορά το φθινόπωρο στο opening του La Cigale του Παγκρατίου, ενός wine bar με γαλλική κουλτούρα και ελληνική ψυχή, ο οποίος μας ξενάγησε στην κάβα του και μας άνοιξε το δρόμο για ένα αρμονικό pairing γαλλικών και ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών, με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.


Τώρα που καλοκαίριασε και η διάθεση να τσουγκρίσουμε στην υγειά μας είναι ακόμη πιο έντονη, τον προσεγγίσαμε εκ νέου, προκειμένου να μας δείξει το δρόμο για ένα γευστικό, οινικό καλοκαίρι, με τους κατάλληλος συνδυασμούς, τα basics που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να αποφύγουμε ένα κακό κρασί ή ένα άσχημο pairing και φυσικά συμβουλές για να αξιοποιήσουμε το κρασί αυτή την εποχή, ώστε να μας μείνει αξέχαστη.

Διαβάστε περισσότερα