Αφρική: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ

18/07/2022 | 11:53

Οι Αρχές στην Γκάνα, χώρα της Δυτικής Αφρικής επιβεβαίωσαν δύο κρούσματα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ, που φέρεται να είναι άκρως μεταδοτικός και αντίστοιχος με τον ιό του Έμπολα.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, τα δείγματα των δύο ασθενών διαγνώστηκαν θετικά πριν από μερικές ημέρες, έχοντας υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Σενεγάλης. Οι νοσούντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ασάντι, όπου και κατέληξαν.

Διαβάστε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Εφτασαν τα 1.053 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως 98 άτομα βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με τους δύο νοσούντες.

Μετάδοση και συμπτώματα

Ο ιός μεταδίδεται από συγκεκριμένα είδη νυχτερίδων, τα λεγόμενα fruit bats και διασπείρεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών. Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, εμετοί και αιμορραγία.

Οι ειδικοί συνιστούν τους πολίτες να μένουν μακριά από σπηλιές και να μαγειρεύουν επιμελώς τα γέυματά τους, πριν τα καταναλώσουν.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό Μάρμπουργκ, ωστόσο οι γιατροί αναφέρουν πως εάν ο ασθενής πίνει πολύ νερό ή ξεκινά θεραπεία για ορισμένα συμπτώματα, οι πιθανότητες να επιζήσει αυξάνονται.

Κατά το παρελθόν, αρκετές φορές στην Αφρική έχουν υπάρξει ξεσπάσματα της νόσου. Η πρώτη έξαρση, πάντως, είχε καταγραφεί στη Γερμανία τα 1967, με απολογισμό επτά θανάτους.  Η πιο φονική εξάπλωση της νόσου είχε σημειωθεί το 2005 στην Αγκόλα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άτομα.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ