Πάτρα: "Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70" - Αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων στο "Αγ. Ανδρέας" για τον θάνατο του 49χρονου - Εξελίξεις εντός της ημέρας ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος προχώρησε μια αποκάλυψη αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που εργάζονταν στο νοσηλευτήριο το βράδυ που έχασε την ζωή του ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος.

«Παραπονέθηκε ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις» είπε για τον 49χρονο.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» πρόσθεσε «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Εισαγγελική εντολή

Για το θέμα από ημέρες υπήρξε παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών , όπου ζητήθηκε από την Ασφάλεια Πατρών να ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια θανάτου του 49χρονου. Ενώ η οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα θα κινηθεί νομικά εναντίνον όλων όσων θεωρούνται υπεύθυνοι για τον θάνατο του δικό της ανθρώπου.

 Στο μεταξύ η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη. Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Δημήτρης Ρήγας, αρνήθηκε επί του παρόντος να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση σεβόμενος το δράμα που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

Στο μεταξύ σήμερα ξεκινά η ΕΔΕ για να διερευνηθεί τι συνέβη και έχασε την ζωή του ο 49χρονος και να καταλογιστούν ευθύνες.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ