Καλλιθέα: Σε ύφεση η φωτιά - Πυκνός καπνός παντού, "σκέπασε" μέχρι και το κέντρο της Πάτρας! ΦΩΤΟ

 

Σε ύφεση η φωτιά στην Καλλιθέα Πατρών.

Ο πυκνός παραμένει και απαιτείται μεγάλη προσοχή των οδηγών που κινούνται στην περιοχή. 

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σημείο και επιχειρούν μαζί με εναέρια μέσα.  

-------------

ΝΕΟΤΕΡΑ 07.45: Οσοι κινούντασι ατη την ώρα στην περιοχή της 111 και προς Χαλανδρίτσα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, καθώς λόγω των καπνών έχει περιοριστεί η ορατότητα.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες και περιπολικά της ΛΕΑΣ βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία και ενημερώνουν οι αστυνομικοί τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έκτασης της φωτιάς, είναι ότι οι Πατρινοί σήμερα ξύπνησαν με καπνους που έχουν σκεπάσει την πόλη! 

ΝΕΟΤΕΡΑ 07.40: Τρία εναέρια μέσα επιχειρούν από το πρωϊ στην περιοχή, ενώ οι πυροσβαστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν αισθητά την φωτιά και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Καλλιθέας Πατρών για να ελέγξουν πλήρως την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονταν εναέρια μέσα που θα βοηθούσαν στον έλεγχο της πυρκαγιάς που το βράδυ είχε δημιουργήσει δύο μέτωπα . Το ένα στην περιοχή της Καλλιθέας κοντά στην "111" και το δεύτερο μέτωπο είχε "κινηθεί" στο ορεινό τμήμα της περιοχής, προς Πλατανόβρυση, που ήταν και ιδιαίτερα δύσβατο και δεν μπορούσαν εύκολα να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Ο Συντονιστής πυροσβεστικών υπηρεσιών, Πελοποποννησου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, μιλώντας στο tempo24 αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φωτιάς στην Καλλιθέα εστιάζοντας στο γεγονός πως απέτρεψαν οι δυνάμεις την επέκταση σε κατοικημένες περιοχές. Ενώ για τις βραδινές ώες σημείωσε την επικινδυνότητα της προσέγγισης των πυροσβεστών , καθώς στον ορεινό όγκο που έκαιγε η φωτιά ήταν σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση.

Το χθεσινό ρεπορτάζ λεπτό προς λεπτό όπως το κατέγραψε το tempo24:

ΝΕΟΤΕΡΑ 20.35

Η πυρκαγιά μαίνεται νότια της Καλλιθέας, στον δήμο Ερυμάνθου.

Δεν φαίνεται ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ 19.20

Οριοθετείται η φωτιά στην κατεύθυνση προς την Πλατανόβρυση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ 18.16

Γιγαντώνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιθέα Πατρών.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στο Δήμο Ερυμάνθου.

Πρόσθεσε ότι καίει σε δασική έκταση με πεύκα ωστόσο ενώ σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη. Διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης τόσο για τις επίγειες όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.

Για ένα μέτωπο που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε η εστία φωτιάς βρίσκεται κοντά σε σπίτια το χωριό Πλατανόβρυση τα οποία ωστόσο έχουν εκκενωθεί.

Ενισχύονται συνεχώς επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν πλέον 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο εκτείνεται νότια σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις ωστόσο δεν απειλεί άμεσα τον οικισμό.

ΝΕΟΤΕΡΑ 17.00

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιά στην Καλλιθέα Πατρών, εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Πλατανόβρυσης και Αγ. Παρασκευής Αχαΐας και μετακίνηση προς την Χαλανδρίτσα, δόθηκε στους κατοίκους με μήνυμα μέσω του 112.

Αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.


Πάτρα: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Καλλιθέα - Μεγάλη η έκταση της πυρκαγιάς
ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15.37

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Καλλιθέας Πατρών.

 Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 48 άνδρες της Πυροσβεστικής, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κατοικημένη περιοχή δεν απειλείται.

Τα εναέρια μέσα, που είναι ορατά σε ολόκληρη την πόλη της Πάτρας συνεχίζοντας αδιάκοπα τις πτήσεις, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ