Πάτρα: Θρήνος, οργή και δεκάδες “γιατί” για τον θάνατο του 49χρονου – Τι υποστήριξε η μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”

Την παραίτησή του υπέβαλε επισήμως σήμερα το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, μετά τον σάλο που προκάλεσε ο θάνατος του 49χρονου. Τον άτυχο άνδρα έδιωξαν από το νοσοκομείο, γιατί δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή του λίγο αργότερα. 

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Υγείας, που ζήτησε παράλληλα να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για την λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε σήμερα η κηδεία του 49χρονου. “Έμελλε να πληρώσεις με την ίδια σου τη ζωή το τίμημα των διαχρονικών παθογενειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ενώ θα έπρεπε να σώζει ζωές, χάνονται. Με τον θάνατό σου ταρακούνησες ένα ολόκληρη σύστημα δυσκίνητο”, είπε ο Μητροπολίτης Πατρών για τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί, σημειώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες:

“δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας” φέρεται να είπε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για την υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελέας Πατρών, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι διατάξεις για να μπουν σε αργία όσοι ευθύνονται για την λανθασμένη αξιολόγηση του προσωπικού.

Στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρεας”, που υποδέχτηκαν τον ασθενή.

Μία εξ αυτών υποστήριξε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό: “Κάθονταν στις καρέκλες, εκεί τον είδα. Κρατούσε τον αυχένα του και μου είπε ότι πονάει καθώς λίγο νωρίτερα ο ιδιώτης προσωπικός του γιατρός του είχε διαγνώσει ψύξη. Δεν μου είπε κάτι άλλο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να πάει στο Ρίο. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες. Μία ώρα πριν είχε έρθει ένας άλλος κύριος ο οποίος μου είχε πει ότι έχει πόνο στο στήθος και αμέσως ενημέρωσα γιατρό”.

Ερωτήματα εγείρονται και για τη διάγνωση που είχε γίνει νωρίτερα από τον προσωπικό γιατρό του θύματος.

 

ΠΗΓΗ ENIKOS.GR

 

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)