Ιάσονας Φωτήλας: «Νέες δυνατότητες στα Πανεπιστήμια μας για να ξεπεράσουν τις παθογένειες του χθες, να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σήμερα και να καινοτομήσουν στο μέλλον»

Στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο των ΑΕΙ

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει στην πράξη ότι συγκρούεται με τον καταστροφικό λαϊκισμό και τους εκπροσώπους του στη Βουλή διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για το σύγχρονο και αναβαθμισμένο πανεπιστήμιο του  «αύριο». Κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος του νομοσχεδίου, ανοίγει νέους Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας. 

Ο κ. Φωτήλας τόνισε «Με το παρόν ν/σ υλοποιούμε το σύνολο των βασικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων στον τομέα της παιδείας με βασικό μας στόχο τη δημιουργία Πανεπιστημίων τα οποία θα είναι πιο ποιοτικά, πιο λειτουργικά, πιο αξιοκρατικά, πιο αυτόνομα και πιο εξωστρεφή ».

Επίσης ανέφερε ότι «από την μηδενική εξωστρέφεια στη διοίκηση, πάμε σε ένα σύστημα το οποίο ενσωματώνει πολλαπλά στοιχεία εξωστρέφειας. Επίσης ο πρύτανης δεν θα έχει καμία εξάρτηση από την εκλογική βάση γιατί το πανεπιστήμιο δεν είναι όργανο εκπροσώπησης αλλά επιστημονικός φορέας και ο επικεφαλής του πρέπει να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις ανεπηρέαστος».

 

 

Διαβάστε επίσης