Ανδρέας Κατσανιώτης: Στην τελική ευθεία για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας

 

Σε ευθεία κατασκευής μπαίνει πλέον το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, μετά την έγκριση της Διϋπουργικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και με την ευκαιρία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής:

 

«Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας τίθεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης και η σημερινή εξέλιξη με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί σηματοδοτεί την θετική κατάληξη ενός προσωπικού στοιχήματος και μίας πορείας διαρκούς συνεργασίας με το σύνολο των αρμοδίων αρχών και φορέων.

Σηματοδοτεί επίσης, το τέλος μίας μακροχρόνιας περιπέτειας για την Πάτρα και το σύνολο της Αχαΐας, η οποία επί δεκαετίες βρισκόταν μπροστά σε ένα τέλμα σχετικά με την αναγκαιότητα χωροθέτησης και κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου.

Το έργο αυτό είναι αναγκαίο για το αστυνομικό προσωπικό της περιοχής και τις αυξημένες απαιτήσεις της δημόσιας ασφάλειας, θα είναι όμως πολλαπλώς ωφέλιμο και για την περιοχή του ΚΕΤχ της Πάτρας, καθώς θα συνδυαστεί με μία σημαντική οικιστική ανάπλαση που θα προσφέρει νέα ζωή σε μία ιστορική περιοχή της Πάτρας.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των αρχών και φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε για να γίνει πράξη το όνειρο, όπως τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών και Εσωτερικών, τις Κτιριακές Υποδομές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που στάθηκε αρωγός και θα συμβάλλει στην υλοποίηση της προσπάθειας, όπως και τους εκπροσώπους της τοπικής Αστυνομίας και των άλλων φορέων, που στήριξαν την προσπάθεια.

Αποδεικνύεται ότι με σχέδιο, επιμονή και υπομονή, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Προσωπικά, ως Υφυπουργός, αλλά κυρίως ως πολιτικός εκπρόσωπος της Αχαΐας, έχω χρέος να κάνω τα πάντα προκειμένου να δίνονται λύσεις και εκκρεμότητες πολλών ετών να επιλύονται. Συνεχίζω με την ίδια διάθεση και την ίδια αποφασιστικότητα. Μαζί μπορούμε!» 

 

Σημειώνεται πως ο κ. Κατσανιώτης έθεσε για πρώτη φορά το θέμα κατασκευής νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην περιοχή του ΚΕΤχ, το 2017, μέσω σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Στη συνέχεια, και μετά την πολιτική αλλαγή του 2019, ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, όπως και με εκπροσώπους της ΚΤΥΠ Α.Ε., και τοπικών φορέων. Τον Μάιο του 2021 υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση έκτασης του ΚΕΤχ για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου και ακολούθησαν οι αναγκαίες μελέτες από την ΚΤΥΠ Α.Ε. για την ωρίμανση του έργου. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις του κ. Κατσανιώτη ως Υφυπουργού με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Ανάπτυξης για επιτάχυνση των διαδικασιών, με αποτέλεσμα την έγκριση της Διϋπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, η οποία περιλαμβάνει μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση νέων Αστυνομικών Μεγάρων στην Αχαΐα και σε τέσσερις ακόμα νομούς.

 

Διαβάστε επίσης