Το μυστικό για να μη φριζάρουν τα μαλλιά μας

Ναι στο θερμό στάιλινγκ, αλλά…

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα που καταστρέφουν το ωραίο χτένισμά μας. Μπορεί να το παρατηρούμε όλο τον χρόνο, όμως το καλοκαίρι, εξαιτίας του συνδυασμού ζέστης και υγρασίας εντείνεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Παρά το ότι τα ισιώνουμε τέλεια, ύστερα από λίγη ώρα φουντώνουν και φαίνονται ατημέλητα. Το ίδιο ισχύει και όταν τα αφήνουμε στο φυσικό σγουρό ή σπαστό τους, εφόσον οι μπούκλες δεν έχουν σχήμα. Παρόλα αυτά για να μη φριζάρουν τα μαλλιά μας κάνουμε καθημερινά αυτήν την πολύ βασική κίνηση που θα λύσει για τα καλά το πρόβλημα.

#Εφαρμόζουμε καθημερινά μία σύνθεση που δεν ξεπλένεται

Ενας είναι ο κυριότερος λόγος που εμφανίζεται το φριζάρισμα: Η έλλειψη υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας. Προσφέροντας όμως στα μαλλιά μας την απαιτούμενη ενυδάτωση, θα το μειώσουμε θεαματικά. Γι’ αυτό καθημερινά χρησιμοποιούμε ένα leave-in conditioner ή έναν ορό ή ένα ελαφρύ, θεραπευτικό έλαιο που σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα. Η κίνηση αυτή είναι σωτήρια και μεταμορφώνει αμέσως την υφή της τρίχας, χαρίζοντάς της λάμψη και πειθαρχία.

#Ναι στο θερμό στάιλινγκ, αλλά…

Αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πιστολάκι, χρησιμοποιούμε απαραιτήτως ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Επιπλέον τα αφήνουμε να στεγνώσουν 80-90% πριν περάσουμε στο πιστολάκι. Το καλοκαίρι είναι εύκολο να το τηρήσουμε. Τέλος, δε χρησιμοποιούμε την πρέσα ισιώματος ή το σίδερο για μπούκλες, αν τα μαλλιά μας δεν είναι απολύτως στεγνά. Διαφορετικά τα αφυδατώνουμε και εντείνουμε το φριζάρισμα ακόμα περισσότερο.

#Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα anti-frizz σαμπουάν

Διαλέγουμε ενυδατικές και θρεπτικές συνθέσεις με έλαια που προσφέρουν στην τρίχα λείανση και θρέψη. Αποφεύγουμε τις συνθέσεις που καθαρίζουν σε βάθος, γιατί αφαιρούν τα φυσικά έλαια που τόσο χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση η τρίχα μας. Επιπλέον, μετά το λούσιμο χρησιμοποιούμε μια μάσκα που θα βελτιώσει σημαντικά την ελαστικότητά της.

#Δεν παραλείπουμε το μαλακτικό

Οπως αναφέραμε το φριζάρισμα παρατηρείται κυρίως στα αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το conditioner λοιπόν είναι απαραίτητο όχι μόνο για να ξεμπερδέψουμε πιο εύκολα τα μαλλιά μας αποφεύγοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα. Είναι απαραίτητο για να λειάνει την τρίχα, σφραγίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό της.

#Αποφεύγουμε την τριβή με το μαξιλάρι

Εκτός από την αφυδάτωση, ο άλλος ένοχος που εντείνει αυτό το φαινόμενο είναι το μαξιλάρι μας. Πόσες φορές έχουμε ξυπνήσει το πρωϊ διαπιστώνοντας ότι τα μαλλιά μας φριζάρουν; Γι’ αυτό προτιμάμε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, οι οποίες δε δημιουργούν τριβή.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης