Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Πατρέων

Του Κωνσταντίνου Σβόλη*

Το να αγνοείς την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύει αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θυμίζει καθεστώτα  που η ιστορία τα έχει διαγράψει οριστικά. 

Το να αδιαφορείς για την εργασιακή τύχη εργαζομένων των 500 ευρώ και να μην τους στηρίζεις αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν σε ενδιαφέρει η αταξική κοινωνία προς όφελος του λαού, αλλά απεναντίας επιδιώκεις την εξαφάνιση της εργατικής τάξης, σε αντίθεση με τις μαρξιστικές σου θεωρίες.

Το να υποπίπτεις σε πολιτικές κυβιστήσεις  αποδεικνύει ότι δεν σέβεσαι τους ψηφοφόρους σου που πίστεψαν σε μια λαϊκή, δημοκρατική και ενωτική Δημοτική Αρχή.

Βέβαια, είναι πασιφανές ότι η φτωχοποίηση της πόλης μας είναι ζητούμενο και προαπαιτούμενο, για να επιβιώνουν οι ψευδεπίγραφες θεωρίες σου και ο μόνιμα καταγγελτικός σου λόγος.

Για την ιστορία:  

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 11/7/2022, συζητήθηκε το αίτημα των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος 2020  για δικαστική προστασία, με στόχο την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας. 

Η Αντιπολίτευση πλειοψήφισε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε  να συμπαρασταθεί στο αίτημα αυτό, να μην αιτηθεί ο Δήμος Πατρέων  αναβολή  και να διεξαχθεί κανονικά η δίκη. Ταυτόχρονα όλες οι παρατάξεις ομονόησαν να  αιτηθούν έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων. 

Ο Δήμος Πατρέων, αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αιτήθηκε αναβολή ως αντίδικος των εργαζομένων. Παραβίασε την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου αλλά όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά τουναντίον ηττήθηκε κατά κράτος, αφού το Δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους οι οποίοι επιστρέφουν στην εργασία τους έως τον Φεβρουάριο του 2023.

Αυτό κύριε Δήμαρχε δεν ονομάζεται απλώς πολιτική ήττα. Ονομάζεται ευτελισμός της πολιτικής της σημερινής   Δημοτικής Αρχής. Αλλά,  προφανώς, η απαξίωση και ο πολιτικός κατήφορος δεν απασχολούν τους διοικούντες. Απασχολούν, όμως, τους Πατρινούς πολίτες που βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται  ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι η αφετηρία για μία Πάτρα με πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

 

* Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι ιατρός - καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ