Υπέκυψε στα τραύματά του ο Σίνζο Άμπε – Σοκ στην Ιαπωνία για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού

08/07/2022 | 14:50

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η πολιτική δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Νάρα.

 

Την είδηση του θανάτου του Άμπε μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό NHK.

 

Ο 67χρονος Ιάπωνας πολιτικός, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η ασιατική χώρα, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πυροβολισμό του με χειροποίητο τουφέκι, από 40χρονο πρώην αξιωματούχου του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού.

 

ΠΗΓΗ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της