Nail detox: Πότε τα νύχια μας χρειάζονται αποτοξίνωση

πανεύκολη διαδικασία που θα μεταμορφώσει την εικόνα των νυχιών μας

Μήπως το τελευταίο διάστημα τα νύχια μας σπάνε, ξεφλουδίζουν και δεν φαίνονται περιποιημένα; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα για ένα nail detox που θα κάνει την τεράστια διαφορά.

 

Τα ακρυλικά νύχια και το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να έχουν αποδειχθεί σωτήριες λύσεις για το καλοκαίρι αφού προσφέρουν διάρκεια στο χρώμα για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, γι’ αυτούς τους λόγους, είναι συχνά απαραίτητο να «ξεκουράζουμε» τα νύχια μας, κάνοντάς τους αποτοξίνωση. Η διαδικασία μπορεί να ακολουθείται μία φορά το τρίμηνο και ιδανικά για ένα διάστημα 1-2 εβδομάδων, ώστε να δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στα νύχια μας να ανανεωθούν. Τα παρακάτω πανεύκολα βήματα θα μεταμορφώσουν την εικόνα τους και κυρίως την υγεία τους, ώστε ακόμα και χωρίς βερνίκι να δείχνουν όμορφα.

 

Αποτοξίνωση στα νύχια: Τι κάνουμε

1 Αφαιρούμε το βερνίκι

Αν έχουμε κάνει ημιμόνιμο ή έχουμε τοποθετήσει ακρυλικά, απευθυνόμαστε στην ειδικό για να τα απομακρύνει.  Τα αφήνουμε άβαφτα για μερικές μέρες ώστε να «ξεκουραστούν».

2 Τα κόβουμε κοντά

Είναι μία «θυσία» η οποία όμως είναι απαραίτητη για να περιποιηθούμε και να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς ή σπασίματα.

3  Λειαίνουμε ελαφρά την επιφάνειά  τους.

Χρησιμοποιούμε το buffer και έπειτα τα γυαλίζουμε με τη λευκή πλευρά της λίμας. Ετσι θα απομακρύνουμε τυχόν δυσχρωμίες και ραβδώσεις που έχουν σχηματιστεί.

4 Απλώνουμε ένα ειδικό λαδάκι με βιταμίνες

Το ιδανικό είναι το ελαιόλαδο που όλοι έχουμε σπίτι μας. Ρίχνουμε από μία σταγόνα σε κάθε νύχι. Στη συνέχεια κάνουμε ελαφρύ μασάζ στην επιφάνειά τους και στα πετσάκια. Η σωτήρια αυτή κίνηση θα τα θρέψει άμεσα και θα βοηθήσει στην ενδυνάμωσή τους. Επαναλαμβάνουμε αυτήν την κίνηση καθημερινά, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

5 Επειτα από κάθε πλύσιμο των χεριών βάζουμε ενυδατική.

Η εξειδικευμένη σύνθεση θα περιποιηθεί τα χέρια μας που τόσο ταλαιπωρούνται καθημερινά, και παράλληλα θα ενυδατώνει τα νύχια και τα πετσάκια.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης