«Βόμβα» στο Γουίμπλεντον, η Κορνέ απέκλεισε την Σφιόντεκ

Το σερί νικών της Ίγκα Σφιόντεκ και μεγαλύτερο τον 21ο αιώνα σταμάτησε σήμερα (2/7), στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον.

«Δράστης» η Γαλλίδα, Αλίζ Κορνέ (Νο 37 στον κόσμο), η οποία δημιούργησε τη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη στη διοργάνωση επικρατώντας με 2-0 σετ της Πολωνής (6-4, 6-2), η οποία προερχόταν από 37 συνεχείς νίκες.

Η Κορνέ προκρίθηκε πανηγυρικά στον 4ο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της και πρώτη μετά το 2014, αφήνοντας εκτός το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ενενήντα πέντε λεπτά χρειάστηκε η Αλίζ Κορνέ για να στείλει στο καναβάτσο την 21χρονη Πολωνή (6-4, 6-2), κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο τα έξι τελευταία game της αναμέτρησης.

 

Η 32χρονη σταμάτησε την κορυφαία και πιο φορμαρισμένη τενίστρια του κόσμου, η οποία δε γνώριζε τι σημαίνει ήττα από τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκεκριμένα από τις 16/02, όταν έχασε για τελευταία φορά από την Λετονή Γελένα Οσταπένκο στο 2ο γύρο του τουρνουά του Ντουμπάι με 6-4, 1-6, 6-7(4).

Από τότε ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία κατακτώντας όλα τα τουρνουά που έλαβε μέρος (σε Ντόχα, Ιντιαν Γουέλς, Μαϊάμι Μάστερς, Οπεν Στουτγκάρδης, Ρώμη), με κορυφαίο φυσικά τον τίτλο (δεύτερος στην καριέρα της) που πανηγύρισε στο Παρίσι με το Ρολάν Γκαρός.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters