Ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, 2-1 η Χρόνινχεν

 

 

Την ήττα με σκορ 2-1 από τη Γκρόνινγκεν γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο προπονητικό κέντρο του Βένουμ-Βίσελ, στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε με τον Γιάννη Κωνσταντέλια (49’), όμως «κάθισε» στα τελευταία λεπτά, δεχόμενη δυο γκολ από τους Νταλέχο Ιραντουστ (77’) και Μίχαελ ντε Λέου (85’). Σε σχέση με το πρώτο φιλικό και το ευρύ 4-0 επί της Γκόου Αχέντ Ιγκλς, οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν αναποτελεσματικοί μπροστά από την αντίπαλη εστία, έχοντας και δύο δοκάρια, αλλά και με κενά στην άμυνα στο δεύτερο μέρος.

Οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν πρώτοι, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι, όταν το σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 12ο λεπτό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μίχαελ Φερίπς. Ήταν κι η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους, αφού οι προσπάθειες των Σβέριρ Ινγκασον (14’), Νέλσον Ολιβέιρα (19’) και Νίκολας Κουαλιάτα (28’) δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της Γκρόνινγκεν.

Οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν διαφορετικές ενδεκάδες στο β’ μέρος. Κάτι που ευνόησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 49’ βρήκε το γκολ με τον Κωνσταντέλια. Ο Ζόαν Σάστρε έστρωσε στον 19χρονο επιθετικό, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Δέκα λεπτά μετά, ο Φελίπε Σοάρες ξεπέρασε και την αντίσταση του Γιαν ντε Μπουρ, αλλά από πλάγια θέση αστόχησε. Δεύτερο δοκάρι για τους Θεσσαλονικείς στο 65’, όταν από φάουλ του Τιάγκο Ντάντας, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι Ολλανδοί «ανέβασαν στροφές» κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 77’ με ωραίο μακρινό σουτ του Ίραντουστ έπειτα από λάθος του Ενέα Μιχάι. Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης είχε «απάντηση» στο δυνατό σουτ του Λουτσιάνο Βαλέντε τρία λεπτά μετά, όχι όμως και σε αυτό του Ντε Λέου στο 85’, έπειτα από αρχική παρέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, με τη Γκρόνινγκεν να ολοκληρώνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη.  

ΠΑΟΚ – Χρόνινχεν 1-2 (Novasports Start)

Γκολ: 49' Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), 78' Ίραντουστ (Χρόνινχεν), 85' Ντε Λέου (Χρόνινχεν)

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος: Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Ντάντας, Κωνσταντέλιας, Φιλίπε Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Τσόλακ.

Χρόνινχεν: Φέριπς, Πελουπέσι, Τε Βιέρικ, Ματουτά, Κάλεϊ, Φαν Γκέλντερεν (24’ Σβέρκο), Κασανβίρτζο, Λούντκβιστ, Ενγκονγκέ, Ποστέμα, Ορατμανγκόεν.

Στο δεύτερο μέρος: Ντε Μπουρ, Ντάνκερλουϊ, Σβέρκο, Ντε Λέου, Ίραντουστ, Άμπραχαμ, Ντάμερς, Μουσάμπα, Φαν Κάαμ, Γιόοσεν, Βαλέντε.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης