Ξανθός: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η άρνηση της κυβέρνησης να προστατεύσει την υγεία των προσφύγων

Σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Ξανθού κατά του υπουργού Υγείας με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα Philos του ΕΟΔΥ

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη εξαπέλυσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με αφορμή τη συζήτηση στην Βουλή για το πρόγραμμα Philos του ΕΟΔΥ.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει

Στην ανακοίνωσή του καταλογίζει στον υπουργό Υγείας ότι «στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας που υφίσταται το προσωπικό του προγράμματος Philos του ΕΟΔΥ για την υγεία των προσφύγων, αλλά – απαξιώνοντας τελείως την κοινοβουλευτική διαδικασία – δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, παρότι προκλήθηκε».

Εστιάζοντας στον κ. Πλεύρη ο κ. Ξανθός αναφέρει: «Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ένας Υπουργός με ακροδεξιές περγαμηνές και ξενοφοβικά-ρατσιστικά αντανακλαστικά δεν μπορεί να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία» και «εξηγεί ότι όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψιν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας χωρίς τη φροντίδα της υγείας των προσφύγων-μεταναστών».

Επικίνδυνη υγειονομική γραμμή

Γενικεύοντας ο κ. Ξανθός υποστηρίζει: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν νοιάζονται, ούτε για τη συνέχιση αυτού του επιτυχημένου προγράμματος και την εργασιακή αξιοπρέπεια του προσωπικού του, ούτε για το ΕΣΥ, ούτε για την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας, ούτε για τους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως είναι κατ ‘εξοχήν  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους από την άκρως λαϊκιστική, απάνθρωπη και επικίνδυνη υγειονομικά γραμμή της «αποτροπής των  ανεπιθύμητων». Δυσκολεύοντας την πρόσβαση τους σε ζωτικά κοινωνικά αγαθά όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

πηγή