Ταλαιπωρημένα μαλλιά: Αυτός ο συνδυασμός θα τα μεταμορφώσει

Η επανόρθωση που χρειάζονται από τις διάφορες τεχνικές διεργασίες και τους λάθος χειρισμούς μας στο θερμό στάιλινγκ είναι στο επίκεντρο της περιποίησής μας, αν έχουμε ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Ωστόσο, ο παρακάτω συνδυασμός, οι κατάλληλες συνθέσεις και ειδικές θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε εύκολα σπίτι, θα αποκαταστήσουν την υγεία τους κάνοντας τα και πάλι λαμπερά και υγιή.

Κοκτέιλ θρέψης

Μετά το λούσιμο εφαρμόζουμε μια δόση leave-in conditioner με ένα έλαιο της αρεσκείας μας ή ένα σέρουμ μαλλιών. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, χτενίζουμε με τα δάχτυλα, ώστε να απλωθεί σε όλο το μήκος ως τις άκρες (αποφεύγουμε τις ρίζες) και αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά. Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό, που αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στην ψαλίδα, το φριζάρισμα. Ταυτόχρονα θρέφει την τρίχα και της χαρίζει λάμψη, απαλότητα καταπολεμώντας το μπλέξιμο.

Χρησιμοποιούμε μια ασπιρίνη

Για να απομακρύνουμε σε βάθος τα κατάλοιπα του καλοκαιρινού στάιλινγκ, κάνουμε το εξής: Λιώνουμε μία ασπιρίνη και αναμειγνύουμε τη σκόνη με μια δόση σαμπουάν. Λουζόμαστε κανονικά. Το σαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης θα αφαιρέσει κάθε ίχνος ρύπου και θα αποκαταστήσει τη λάμψη της τρίχας.

DIY σπιτικό  έλαιο θρέψης πριν από το ύπνο

Εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας πριν κοιμηθούμε αυτόν τον συνδυασμό που θα ξαναδώσει απαλότητα και λάμψη στη θαμπή, άγρια τρίχα.

Yλικά

2 ml  καστορέλαιο

12 ml έλαιο από αβοκάντο

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα έλαια σε ένα γυάλινο μπουκάλι με σπρέι και το ανακινούμε, ώστε να ενωθούν όλα τα συστατικά. Έπειτα, ψεκάζουμε κατά μήκος των μαλλιών, τα μαζεύουμε σε ένα χαλαρό σινιόν και κοιμόμαστε φορώντας ένα σκουφάκι του ντους. Το επόμενο πρωϊ λουζόμαστε με ένα σαμπουάν και conditioner θρέψης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 1 με 2 φορές μέσα στην εβδομάδα. Εναλλακτικά αντί για καστορέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έλαιο καρύδας,  λιωμένο βούτυρο καριτέ ή monoi oil.

Tip: Στο λούσιμο, αντί για ζεστό νερό χρησιμοποιούμε χλιαρό, ενώ κατά το ξέβγαλμα το ρυθμίζουμε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δροσερό. Η χαμηλή θερμοκρασία νερού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν αμέσως και να συγκρατήσουν την υγρασία στο εσωτερικό της.

Εxtra tip:

-Ξεκουράζουμε τα μαλλιά από  την υπερβολική χρήση σεσουάρ και σίδερου. Το καλοκαίρι είναι εύκολο να το κάνουμε.

πηγή