ΕΣΑΚΕ: Πήρε άδεια ο Απόλλων Πατρών, «κόπηκε» η Λάρισα

Μετά την ΑΕΚ και τον Αρη, ο ΕΣΑΚΕ χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League για την περίοδο 2022-23 και στον Απόλλωνα Πατρών, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της επιτροπής αδειοδοτήσεων.

Στον αντίποδα, ακολουθώντας και εδώ τη σχετική εισήγηση, το Δ.Σ. του Συνδέσμου «έκοψε» την ΚΑΕ Λάρισα και δεν της χορήγησε το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, με τους Θεσσαλούς πάντως να έχουν προαναγγείλει ότι θα κυνηγήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

 

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έχει ως εξής:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Απόλλων Πατρών 1926 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την Λάρισα ΚΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε επίσης δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την μη πλήρωση από αυτήν των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και ως εκ τούτου δεν της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα».