Συναυλία - αφιέρωμα στον ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ το Σάββατο στην Πάτρα

στις 9.30 το βράδυ

Το Διεθνές Φεστιβάλ  στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου «τιμά ένα παιδί της Πάτρας»,  το ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ με την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής συναυλίας – αφιέρωμα,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας».

 

Οι φίλοι της ρεμπέτικης και της λαϊκής μουσικής, θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον πατρινό καλλιτέχνη, μέσα από το οποίο θα «ξετυλιχθεί» η διαδρομή του στο χώρο της λαϊκής μουσικής και ιδιαίτερα του ρεμπέτικου, που τον κατάταξε μεταξύ των κύριων εκφραστών του.

Η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Αντώνης Αινίτης και πολλοί άλλοι συνεργάτες του Μπάμπη Γκολέ θα φέρουν στο προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος από το πλούσιο έργο του λαϊκού καλλιτέχνη ο οποίος λάτρεψε το ρεμπέτικο τραγούδι με όλο του το είναι.

Ο Μπάμπης Γκολές θεωρήθηκε ο βασικότερος συνεχιστής του ρεμπέτικου τραγουδιού εφάμιλλος των " παλιών". Η φωνή του μας ταξίδεψε στο «Μαρόκο», μας έκανε να ερωτευτούμε τις «Τσιγγάνες» και να μάθουμε απτάλικο μέσα από το «Πίνω και μεθώ».

 

Ο Πατρινός ρεμπέτης ήταν ο κυριότερος εκπρόσωπος της αναβίωσης του ρεμπέτικου. Η απουσία του και το κενό που άφησε κάτι παραπάνω από  αισθητή. Άφησε ωστόσο παρακαταθήκη ένα πλούσιο έργο με περισσότερα από 300 ηχογραφημένα τραγούδια.

 

Συντελεστές:

Κατερίνα Τσιρίδου: Τραγούδι – μπαγλαμά

Αντώνης Αινίτης: Τραγούδι – μπουζούκι 

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα - φωνή

Σετιχ : βιολί 

Θοδωρής Πετρόπουλος: Μπουζούκι 

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν 

Κώστας Παναγόπουλος: Κιθάρα 

Μουσική επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Πρωτόπαπας 

 

*Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.

*Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού). Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

 

*Ο πολιτιστικός Οργανισμός κατόπιν συνεννόησης με το αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, διασφάλισε με την λήξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο, την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά των θεατών.

 

Διαβάστε επίσης