ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου: Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιούνιο & Ιούλιο στην Πάτρα

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Πατρέων

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Πανελλήνιο Συνθέτων Κ23/Κ18, Πανελλήνιο Κ16 - Γ΄ Όμιλος -  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Α/Γ και «ΤΟΦΑΛΕΙΑ» που διοργανώθηκαν και που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ.Ε. και τον Δήμο Πατρέων τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο στην Πάτρα.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Νίκος Μπαλάσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Τζελάτης και οι πρόσφατες Πρωταθλήτριες Ελλάδας ως εκπρόσωποι των αθλητών/τριων της ΕΑΣ  Πολυτίμη Μαντά (χρυσό μετάλλιο στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα 4Χ400 Γυναικών  της Ολυμπιάδας Πατρών) και η Μυρτώ Βαλαχά του Α.Ο. ΠΕΛΟΨ ( χρυσό μετάλλιο - Πανελλήνιο Κ18 - στον Βόλο  στα 3.000μ.)

Από πλευρά της Περιφέρειας επισημάνθηκε η σημασία των διοργανώσεων αυτών για την Περιφέρεια Δ.Ε.  και η επιθυμία των Αντιπεριφερειαρχών να τις  υποστηρίξουν με όσα μέσα διαθέτουν αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη πορεία των Σωματείων της ΕΑΣ. Τα τελευταία αποτελέσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων φανερώνουν  την αναβάθμιση του Στίβου μέσα από τις προσπάθειες των Σωματείων και των προπονητών. Ο κ. Μπονάνος αναφέρθηκε επίσης στην επιτακτική ανάγκη ιατρικού ελέγχου προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην υγεία κατά την άθληση γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και το φυλλάδιο στους πρόσφατους αγώνες ΣΥΝΘΕΤΩΝ Κ23  σε συνεργασία με τον καθηγητή Παθολογίας - Καρδιολογίας κ. Π. Νταβλόυρο   που επισημαίνεται η σπουδαιότητα για  εξειδικευμένο προληπτικό  ιατρικό  έλεγχο και ο κ. Νικολακόπουλος στην ανάδειξη της περιοχής μας μέσω των αγώνων που θα προβάλλουν τον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ αναφέρθηκε στις διοργανώσεις που μπορεί να μην είναι της εμβέλειας ενός μεγάλου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που είχαμε συνηθίσει να διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά  είναι σημαντικό για την Δ.Ε. και την Πάτρα η διοργάνωση τριών μικρότερων Πρωταθλημάτων που φέρνουν στην περιοχή μας μεγάλο αριθμό αθλητών, προπονητών και συνοδών - γονέων φιλάθλων. 

Ο κ. Τζελάτης παρουσίασε με PowerPoint φωτογραφικό υλικό από τις σπουδαίες διοργανώσεις των «ΤΟΦΑΛΕΙΩΝ» του παρελθόντος επισημαίνοντας την ανάγκη να επανέλθουν οι αγώνες αυτοί στην παλιά τους διεθνή επιτυχημένη μορφή λέγοντας πως στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί ως 12ο Meating στην Ευρώπη. 

Η πρωταθλήτρια Πολυτίμη Μαντά μίλησε για τη σπουδαιότητα και ανωτερότητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και των διοργανώσεων της Πάτρας σε σύγκριση με άλλα στάδια και διοργανώσεις σε άλλες πόλεις επισημαίνοντας και την ανάγκη να δημιουργηθεί στην Πάτρα ένα σύγχρονο Προπονητικό Κέντρο που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας πολλών Πρωταθλητών όπως γίνεται και στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. 

Τέλος η μικρή της παρέας πρωταθλήτρια Μυρτώ Βαλαχά  μίλησε για την σημασία να γίνονται πανελλήνιοι αγώνες στην πόλη της Πάτρας και για την ανάγκη να υποστηριχτούν τα νέα παιδιά για να μην αφήνουν γρήγορα τον αθλητισμό. Θα είναι παρούσα στο Πανελλήνιο  Κ16 και περιμένει μια ακόμα νίκη στις μεγάλες αποστάσεις που θα συμμετάσχει.

 

Διαβάστε επίσης