Αρης Παπανδρέου: Αμεση αποκατάσταση στο Κέντρο Υγείας Θέρμου

 

Σε δηλωσή του ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ατωλοακαρνανίας Αρης Παπανδρέου αναφέρει:

Της 28/6/2022/ Επισκέφθηκα το Κ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΟ και το πολυδυναμο Π. Ι. Γαβαλους. Στο Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΟ συναντήθηκα με τους εργαζομενους και συζητησαμε για τα προβληματα που αντιμετωπίζουν. Το βασικοτερο προβλημα κατεστραμμενο δαπεδο του Κ. ΥΓΕΙΑΣ που ειναι απο καρκινογονο αμιαντο τον οποιο εισπνεουν οι εργαζομενοι κ ασθενεις.. Αναφερουν περιστατικα καρκίνου μεταξύ τον εργαζομενων. Ως εκ τουτου ζητουν την άμεση αντικατασταση του.

Άμεση αντικακασταση του καρκινογονου αμιαντου πρέπει να γινει στο ΚΥ Βονιτσα ΚΥ Αμφιλοχιας ΚΥ Χαλκιοπουλο ΚΥ Αστακου ΚΥ Αιτωλικου ΚΥ Άνω χωρας. Αλλο μεγαλο προβλημα είναι η ελλειψη οδηγων ασθενοφορου με συνεπεια να μην καλυπτονται οι βαρδιες όλο το 24ωρο. Πριν λιγο χαθηκε νεος ποδηλατης μετα απο ατυχημα λογω ελλειψης ασθενοφορου. Μετα απο αυτό ο Δημαρχος και οι κατοικοι του ΘΕΡΜΟΥ προεβησαν σε κινητοποιήσεις χωρίς αποτελεσμα.

Πρεπει να γινει τομεας ΕΚΑΒ Θερμου Ν ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για 24ωρη καλυψη για να μην θρηνησουμε αλλά θυματα. Δεν πρεπει να ξεχναμε αλλωστε οτι το ΘΕΡΜΟ είναι αγονη περιοχη και εχει περιπου 10000 κατοικους. Ηδη απο το 2018 εγιναν ενεργειες για να συσταθει τομεας ΕΚΑΒ ΘΕΡΜΟΥ Ν ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που ομως παραμενουν στα χαρτια. Τελος αμεσα θα πρεπει να λειτουργήσει το Μικροβιολογικο και Ακτινολογικο του ΚΥ Θερμου λογω της μεγαλης περιοχης ευθυνης που αυτο καλυπτει. Καθισταται αμεσα αναγκη να δοθουν λυσει στα προβληματα αυτα απο το Υπ.Υγειας κ 6ης ΥΠΕ. 
 

Διαβάστε επίσης