Γλίτωσε τα ισόβια ο 27χρονος για την δολοφονία του Μ. Μετάι στον κόμβο Κουρτέση - Ενταση στη δίκη

 

 

Σχεδόν μια ημέρα διήρκησε η τελευταία συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Μετάι στις 25 Ιανουαρίου του 2021 στην Πάτρα, της οποίας η δίκη ολοκληρώθηκε χθες.

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα (σ.σ. 7-0) την ενοχή του 27χρονου κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 32χρονου, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 17 ετών, καθώς αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι τέλεσε το αδίκημα εβρισκόμενος σε άμυνα. Κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οπλοφορία, την οπλοχρησία, την συμπλοκή, την χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (σ.σ κάνναβη), ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, συνοδηγό του Smart στο οποίο επέβαινε με τον 27χρονο καταδικασθέντα το βράδυ της αιματηρής συμπλοκής, θα παραμείνει ελεύθερος, ενώ αθωώθηκε για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 5 μηνών για τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο τρίτος κατηγορούμενος και αδελφός του θύματος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοχρησία, με την ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Το ίδιο συνέβη και με τον τέταρτο κατηγορούμενο, του οποίου η ποινή φυλάκισης 22 μηνών για την συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και την συμπλοκή, ανεστάλη επί τριετίας.

Ένταση και απομάκρυνση των συγγενών

Ένταση επικράτησε εντός της αίθουσας του ΜΟΔ Πύργου μεταξύ των συγγενών των κατηγορουμένων, λίγο μετά την ανακοίνωση των ποινών από την Πρόεδρο της έδρας, καθώς η μητέρα του θύματος χαρακτήρισε άδικη την ποινή για τον δολοφόνο του γιού της, ενώ η μητέρα του 27χρονου βασικού κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία ξέσπασε σε κλάματα για την ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον γιό της. Η Πρόεδρος αποφάσισε την απομάκρυνση όλων των συγγενών από την αίθουσα, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

https://www.patrisnews.com/

Πάτρα: Με πιστόλι των 9mm πυροβολήθηκε ο Μάριο Μετάι-Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά στο σπίτι του δράστη που αναζητείται

Διαβάστε επίσης