Το 3o θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα

Τετάρτη 29 Ιουνίου

Το τρίτο περιφερειακό θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διοργανώνεται αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, στη Λάρισα, ανοίγοντας τον φάκελο της αγροτικής ανάπτυξης.

Η ραγδαία άνοδος στις τιμές της ενέργειας και οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, καθώς και οι νέες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα αναμένεται να απασχολήσουν τη συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος είναι να ξεκινήσει διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, την κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια και την επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του θεματικού συνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης με θεματικές παρεμβάσεις, που θα αφορούν στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τους συνεταιρισμούς, τις ενεργειακές κοινότητες, την κλιματική αλλαγή, την υπεραξία των αγροδιατροφικών προϊόντων κ.ά.

Η κεντρική ομιλία του κ. Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 20:00.

Παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του θεματικού συνεδρίου, θα κάνουν ακόμη ο βουλευτή Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα, η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς και ο γραμματέας του Τομέα Αγροτικού, Μιχάλης Τζελέπης. Επίσης, τις απόψεις τους θα καταθέσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στη διαχείριση φυσικών πόρων και ειδικοί επί αγροτικών παραγωγικών μοντέλων.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης