Πάτρα - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τις ανεμογεννήτριες στο Πλατάνι

 

Σήμερα Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου του Ρίου συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι και στα γειτονικά χωριά του Δήμου Πατρέων.

"Διοργανωτές της συγκέντρωσης είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, οι Τοπικές Κοινότητες Πλατανίου, Αγίου Βασιλείου, Αραχωβιτίκων, Αργυράς, Δρεπάνου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Σελλών και Ψαθοπύργου, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πλατανίου, Τσελεΐκων, Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Δηλώνουμε πως δε θα αποδεχτούμε παθητικά την πολιτική που έχουν εφαρμόσει όλες οι ως σήμερα κυβερνήσεις, με στόχο την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ ταυτόχρονα βυθίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια.

Δε θα ανεχτούμε, να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες μέσα στα χωριά του Δήμου μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον.

Καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση, να συμμετέχει στον αγώνα για την προστασία της υγείας του και του περιβάλλοντος", αναφέρει η ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης