Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Πανηγυρική πρόκριση στους «8» για την Εθνική ανδρών

 

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ξετύλιξε το... δώρο που της έκανε νωρίτερα η Ιαπωνία, η οποία κόντραρε στα ίσια για ένα ημίχρονο την Κροατία, και «σφράγισε» την πρώτη θέση στον Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο Ντέμπρετσεν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 16-8 της Γερμανίας και τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Κροατία, χάρη στη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων με την οποία νίκησε τους Ασιάτες (+11 έναντι +8).

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τετάρτης (29/6). Αυτός θα είναι πιθανότατα οι ΗΠΑ, που αναμένεται να ξεπεράσουν στο χιαστί ματς της Δευτέρας (27/6) το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την τετράδα είναι ανοιχτός...

Έχοντας ήδη τα... χαρμόσυνα νέα από το προηγούμενο παιχνίδι, η εθνική δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στους Γερμανούς. Ηδη στα πρώτα 2,5 λεπτά το σκορ ήταν 3-0 και ο Πέταρ Πόρομπιτς αναγκάστηκε να πάρει άρον-άρον τάιμ-άουτ, μήπως και συμμαζέψει λίγο την κατάσταση.

Όντως οι παίκτες του κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ως το τέλος της πρώτης περιόδου (4-1), αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα άρχισε να σκοράρει «κατά ριπάς», με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ντίνο Γενηδουνιά, ενώ την ίδια στιγμή η άμυνά της έμοιαζε απροσπάλεαστη.

Το ημίχρονο έληξε 9-2 και το μυαλό όλων βρισκόταν ήδη στον προημιτελικό της Βουδαπέστης. Ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, αντικαθιστώντας τον Μάνο Ζερδεβά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στα έντεκα γκολ (16-5), για να μειώσει στο τέλος η Γερμανία με ένα σερί 3-0.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 4-2, 3-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 2-0 Αργυρόπουλος (κόντρα), 3-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 3-1 Στρέλετσκι (π.π.), 4-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-1 Καλογερόπουλος (π.π.), 6-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-2 Μπόζιτς (περιφέρεια), 7-2 Φουντούλης (πέναλτι), 8-2 Παπαναστασίου (μπάσιμο), 9-2 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 10-2 Κάκαρης (π.π.), 11-2 Καλογερόπουλος (π.π.), 11-3 Μπόζιτς (π.π.), 11-4 Σούτσε (περιφέρεια), 12-4 Φουντούλης (πέναλτι), 13-4 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 14-4 Γενηδουνιάς (π.π.), 14-5 Γιούνγκλινγκ (π.π.), 15-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 16-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 16-6 Γκάνσεν (π.π.), 16-7 Κόρμπελ (φουνταριστός), 16-8 Κούμπις (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού, 1 με μπάσιμο και 1 στην κόντρα.

Η Γερμανία είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Μπόζιτς (2΄01΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), ο Γούβης (7΄07΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Δερβίσης (4΄43΄΄ πριν το τέλος του ματς).

Διαιτητές: Χιντς (Κουρασάο), Ράκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 2, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Πέταρ Πόρομπιτς): Σένκελ, Μπόζιτς 2, Κόρμπελ 1, Ρότερμουντ, Σούτσε 1, Γιούνγκλινγκ 1, Στρέλετσκι 1, Κούπερς, Ντολφ, Κούμπις 1, Σίπερ, Γκάνσεν 1, Γκοτς

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ