Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ολυμπιακός 1-2

 

Εμφανώς βελτιωμένος συγκριτικά με τη χθεσινή ήττα του από την αυστριακή Ριντ ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-1 της Φορτούνα Ντίσελντορφ, παρά το προβάδισμα της γερμανικής ομάδας - Απέκρουσε πέναλτι ο Βατσλίκ στο 76', ντεμπούτο του Ισπανού Άβιλα.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά αντέδρασε ο Ολυμπιακός, που αξιοποίησε τις στατικές φάσεις
Σκόρερ ο Χασάν για το 2-1 μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε πέναλτι ο Βατσλίκ
Τα πρώτα καλά μηνύματα του Άβιλα, ο αξιόπιστος Χασάν και οι Βαλμπουενά / Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του φετινή φιλική νίκη με αντίπαλο τη Φορτούνα Ντίσελντορφ με σκορ 2-1 επί αυστριακού εδάφους. Νέες δοκιμές από τον Μαρτίνς με τον Κανέ να είναι δεξί μπακ και ενώ χτύπησαν οι Κούτρης και Κανέ. Μάλιστα ο Ντιμπί Κεϊτά χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ αντί του Κούτρη.

Σε σχέση με τους 11 του Μαρτίνς ο Ισπανός μπακ Άβιλα ήταν για πρώτη φορά βασικός αφότου έπιασε Λιμάνι (κάνοντας και ντεμπούτο φυσικά). Σε ένα σχήμα που έδειχνε περισσότερο 4-3-3 αλλά γινόταν και 4-2-3-1 οι 11 του Πορτογάλου τεχνικού ήταν: Κρίστινσον, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Μασούρας και Τικίνιο.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά αντέδρασε ο Ολυμπιακός, που αξιοποίησε τις στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σαφές πιο καλή εικόνα από το ματς προετοιμασίας με τη Ριντ. Στο 8' ένα σουτ του Βαλμπουενά αποκρούστηκε. Στο 21ο λεπτό μετά από ένα φάουλ του Βαλμπουενά ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα πάνω στον Εμβιλά αλλά ο Γάλλος δεν πρόλαβε να κάνει προβολή για να σκοράρει.

Στο 23' ο Πέτερσον έκανε κίνηση και σε έναν χώρο που δεν τον μάρκαρε σχεδόν κανείς βρήκε το σουτ. Πολύ καλό σουτ που πήγε στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβαλε ένα ωραίο γκολ. Αξιοποίησε το φάουλ του Βαλμπουενά που έστειλε τη μπάλα στον Παπέ Σισέ, που με ωραία ντρίμπλα και πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-1. Στο 37' ένα σουτ του Μαντί Καμαρά ήταν που κόπηκε.

Σκόρερ ο Χασάν για το 2-1 μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε πέναλτι ο Βατσλίκ

Ο Ολυμπιακός του β' μέρους είχε έναν μεγάλο αριθμό αλλαγών, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο. Είχε ξανά άμυνα με κάποιους πειραματισμούς όπως τον Κανέ ως δεξί μπακ (που έγινε μετά αλλαγή από τον Ανδρούτσο) και ενώ οι Αβραάμ και Μπαγκαλιάνης ήταν το δίδυμο των στόπερ. Στη συνέχεια του ημιχρόνου ο Αγκιμπού Καμαρά τοποθετήθηκε ξανά στο κέντρο ενώ ο Ντιμπί Κεϊτά έπαιξε ως αριστερός μπακ.

Στο 62ο λεπτό μετά από φάουλ του Ραντζέλοβιτς και κεφαλιά του Χασάν ήρθε το 2-1. Στο 75' δόθηκε πέναλτι για χέρι του Χασάν αλλά ο Βατσλίκ το έβγαλε. Η Φορτούνα είχε και δοκάρι στο 2ο μέρος ενώ ο Ολυμπιακός είχε και καλή φάση με σουτ του Μπουχαλάκη έξω.

Τα πρώτα καλά μηνύματα του Άβιλα, ο αξιόπιστος Χασάν και οι Βαλμπουενά / Μαντί Καμαρά

Σε επίπεδο προσώπων ο Βαλμπουενά ήταν ο γνωστός καλός Βαλμπουενά παρά τα χρόνια του με τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε και τη μία ασίστ.

Ωστόσο από πλευράς προσώπων που έκαναν τη διαφορά ο Άβιλα έδειξε καλά δείγματα με την κινητικότητά του, το πως κρατούσε την πλευρά του αλλά και το ότι βοήθησε δημιουργικά και επιθετικά ή έστω προσπάθησε. Ο Χασάν μας θύμισε ξανά την αξιοπιστία του ως σκόρερ ενώ ο Μαντί Καμαρά παρέμεινε σε καλό φεγγάρι και με ανεβασμένη διάθεση. Χαϊλαϊτ φυσικά η φάση που σκόραρε ο Παπέ Σισέ με ντρίμπλα και φοβερό τελείωμα.

https://www.gazzetta.gr/

Διαβάστε επίσης