Πάτρα: Με επιτυχία η ημερίδα "Η Διατροφή στις ΙΦΝΕ" - ΦΩΤΟ

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη κολίτιδα Αχαΐας υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων , διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με θέμα " η Διατροφή στις ΙΦΝΕ " το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Αχαΐας . Σκοπός ήταν η ενημέρωση για τις διαταραχές της νόσου καθώς και την αντιμετώπιση της μέσω της κατάλληλης διατροφής .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών Πρωτοπρεσβύτερος Αιδεσιμολογιώτατος Πατήρ Βασίλειος Πατσός , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κος Χαράλαμπος Μπονάνος , η κα Βίβιαν Σαμούρη ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων , η κα Βασιλική Γούλα ως εκπρόσωπος της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος του Συλλόγου "Ζωή Γλυκιά"  και η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας κυρία Νίκη Παπαγιαννοπούλου .

Τοποθετήσεις επί του θέματος έκαναν ο κος Θωμόπουλος Κωνσταντίνος , Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΓΝΠΠ ο οποίος ανέλυσε τις " Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του εντέρου : τον ορισμό , την Επιδημιολογία, τα αίτια" , ο κος Θεοχάρης Γεώργιος , Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. και Επιμελητής Α' Γαστρεντερολογικής κλινικής ο οποίος μίλησε για τη "Διατροφή στις ΙΦΝΕ " και η κα Παρτσαλάκη Ιωάννα , κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος , Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Τροφίμου του ΠΓΝΠΠ  η οποία έδωσε συμβουλές διατροφής για ασθενείς με ΙΦΝΕ , κι έδωσε πολύ χρήσιμες συμβουλές για το αν η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στις ΙΦΝΕ .
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κυρία Αγγελική Στεφανάκη Πρόεδρο του Άλματος Ζωής , την κυρία Μαρία Λιώτου εκπρόσωπο της Φλόγας , την κυρία Μανουσάκη Μαρία Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιπάτειρα , την κυρία Γιαννιά Ευσταθία Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας και υποψήφια Βουλευτή , την κυρία Έφη Γεωργίου εκπρόσωπο της Inner Win Europea , τον κύριο Χρυσικόπουλο Χαράλαμπο Πρόεδρο του Δημοτικού διαμερίσματος Άνω Καστριτσίου κι όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
 Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη κολίτιδα Αχαΐας ευχαριστεί θερμά το ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και ειδικότερα την κα Κατερίνα Βέργη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη καθώς και τον Chef Παρασκευά Δρε  για τη συνεργασία ώστε να δημιουργήσουμε βίντεο και φυλλάδια με συνταγές φαγητών ειδικά για άτομα με ΙΦΝΕ αλλά και για την παρασκευή των εδεσμάτων τα οποία προσφέρθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε επισης την εταιρεία Βιορυθμός , Υπηρεσίες Υποστήριξης Υγείας για την παραχώρηση ράμπας για την προσβασιμότητα στο χώρο των ΑΜΕΑ .