Μύκονος: Επιχείρηση «σκούπα» στα 19 μεγαλύτερα μαγαζιά του νησιού για μπράβους – Προσαγωγές και συλλήψεις

Ανάστατη είναι η Μύκονος, μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάσημα μπαρ και κλαμπ του νησιού. Οι αστυνομικοί προσπαθούν με τις προσαγωγές και τις συλλήψεις να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

 

Οι αρχές θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως η Μύκονος βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας και της Δίωξης Εκβιαστών.

Στόχος είναι να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της προστασίας και των εκβιασμών, που κάθε καλοκαίρι προβληματίζει μια σειρά από επιχειρηματίες.

Αυτή τη φορά οι έλεγχοι που έφεραν προσαγωγές και συλλήψεις, έγιναν στα 19 μεγαλύτερα μπαρ του νησιού, τα οποία κάνουν κάθε καλοκαίρι τζίρους εκατομμυρίων.

«Ντου» από οπλισμένους αστυνομικούς

Οι οπλισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους στα καταστήματα και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Το θέαμα τρόμαξε τους τουρίστες που βιντεοσκοπούσαν την επιχείρηση της αστυνομίας, καταγράφοντας πρωτόγνωρες εικόνες, υποθέτοντας ότι έβλεπαν την σύλληψη διαβόητων κακοποιών.

Στα σημεία έσπευσαν και πολλοί από τους ιδιοκτήτες, που ήθελαν να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας.

Πιο αναλυτικά, στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες (24 Ιουνίου 2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο, στο πλαίσιο κοινής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Οι έλεγχοι έγιναν στα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μαγαζιά του νησιού των Ανέμων, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν τους μεγαλύτερους σταρ του διεθνούς τζετ σετ.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 19 καταστήματα, ενώ ελέγχθηκαν 30 άτομα και προσήχθησαν 7 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς εντοπίστηκε εξωτερικά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατέχει σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο μαχαίρι – σουγιά, συνολικού μήκους 27,5 εκατοστών και μήκος λάμας 15 εκατοστών.