Τελικά πώς επιλέγουμε αντιηλιακό;

 

Το cancer.org δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για τη σωστή επιλογή αντιηλιακού, ώστε να φροντίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία και την ασφάλεια του δέρματός μας από τον ήλιο, ενώ τον χαιρόμαστε στη θάλασσα.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση και το… sunkissed look είναι το απόλυτο trend, αφού χαρίζει σε όλους μας μια πιο γοητευτική όψη. Επειδή, όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει το «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος», πρέπει να φερθούμε λογικά και έξυπνα. Η ηλιακή ακτινοβολία ξέρουμε όλοι πόσο αυξάνει την πιθανότητα για καρκίνο του δέρματος και πιο ειδικά για μελάνωμα, με τον αριθμό νέων περιστατικών μελανώματος να έχει τετραπλασιαστεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Εκτός, λοιπόν, από το να αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο ειδικά από τις 11.00 έως τις 17.00, να επιλέγουμε φυσικές σκιές ή ομπρέλα στην παραλία, να καλύπτουμε το σώμα μας όταν είμαστε εκτεθειμένοι και να αποφεύγουμε τα πάσης φύσεως solarium, πρέπει να δώσουμε βάση και στο αντιηλιακό. Και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να διαβάζουμε τις ετικέτες και να καταλαβαίνουμε τι αγοράζουμε. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέχουμε σύμφωνα με το cancer.org.

Διαβάστε περισσότερα