Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη ημέρα του Φοιτητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μόλο ΦΩΤΟ

 

Επιτυχημένη η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων συνέχεια σήμερα Σάββατο με ομιλία απ’ τον Στάθη Κεντρή μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

«Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με ενθουσιασμό και από την Πάτρα, νέοι και νέες που συμμετείχαν μαζικά στο Φοιτητικό Φεστιβάλ, που οργάνωσε η Περιφερειακή Οργάνωση της ΚΝΕ του Πανεπιστημίου της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα με τις πολύμορφες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, ζωντάνια στο Μόλο Αγίου Νικολάου. 

Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος των εκδηλώσεων ετοιμάστηκε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ με πολύ μεράκι, στολίζοντάς τον με το κόκκινο της ελπίδας και της νιότης.  

Ήταν ένα αντάμωμα μετά από μια αγωνιστική χρονιά, που βρήκε και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές. 

Στο Μόλο Αγίου Νικολάου, όπου για πρώτη φορά, φέτος, πραγματοποιήθηκε Φοιτητικό Φεστιβάλ, βρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ, το «παρών» έδωσε, η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ. 

Απ’ τα σημεία που ξεχώρισαν ήταν αυτό της έκθεσης με θέμα «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το Σοσιαλισμό!», όπου πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες παρουσιάσεις, δίνοντας την ευκαιρία συζήτησης μέσα και από τις εικόνες, για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την εργατική τάξη στην εξουσία. 

Η συζήτηση άνοιγε εξάλλου και απ’ τα ερωτήματα που έθετε η έκθεση, όπως «ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κρίση;», «ποιος την πληρώνει;» αλλά και «μεταρρύθμισή ή επανάσταση;».

Ενδιαφέρον, παρουσίασε επίσης, η συζήτηση με την οποία «άνοιξε» το Φεστιβάλ, με θέμα «Πανσπουδαστική ΚΣ 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία», όπου την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Θοδωρής Κοτσαντής μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με συμμετοχή του Ανδρέα Τερζή, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με συναυλία απ’ το φοιτητικό συγκρότημα «Five Days Till Fest», που ενθουσίασαν με τα have metal ακούσματά τους, ενώ τη σκυτάλη πήραν σε ένα γνήσιο λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι οι «ΓΚΙΝΤΙΚΙ», με κέφι που κράτησε ως αργά το βράδυ.

Το Φοιτητικό Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα απ’ τις 8 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με ομιλία απ’ τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς». 

 

 

Διαβάστε επίσης