Πάτρα: Στους εισαγγελείς το πόρισμα - Θα κληθεί για νέα κατάθεση την επόμενη εβδομάδα η Ρούλα Πισπιρίγκου

 

 

Ο φάκελος, με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα.

Οι δύο εισαγγελείς, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και το φάκελο με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη -Καλογρηά που αποδίδει το θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία, θα αποφασίσουν και θα είναι έτοιμοι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Τις τελευταίες ώρες, έρχεται ακόμη μία πληροφορία, που αναφέρει ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, που φαίνεται να της στέρησαν τη ζωή, έγιναν όσο το κορίτσι ήταν ζωντανό και όχι αφού πέθανε.

Η ογκολόγος της Μαλένας, σε δηλώσεις της αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή, φώναζε ότι το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. «Να σας πω την αλήθεια δεν το θεωρώ δικαίωση. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω σοκαρισμένη και όχι δικαιωμένη. Τι δικαίωση να έχω αν σκοτώνει μία μάνα ένα παιδί 3,5 ετών; Αν όντως το σκότωσε αυτή, μιλάμε για άνθρωπο με διαβολική σκέψη. Η μητέρα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει, ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά. Εάν τελικά αποδειχθεί ότι έτσι έγινε, η γυναίκα αυτή θέλει διπλή μήνυση, δεν θέλει μόνο γιατί σκότωσε τα παιδιά της, θέλει και για το θέατρο που έπαιζε».

Άλλη μια σημαντική πληροφορία για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ο θάνατός της να προέκυψε από ασφυξία με πανάκι.

Στην έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο η Ίριδα αλλά και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι που φέρεται να κρατούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί, στο νοσοκομείο «Ελπίς» και το οποίο δεν βρέθηκε από το νοσοκομείο.

Ο λόγος που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσοκομείο αποδίδεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πανάκι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη, όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα, ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού. Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που καταγράφεται η πιθανότητα ότι όχι μόνο στην Ίριδα αλλά και στη Μαλένα να χρησιμοποιήθηκε πανάκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης